Volledig scherm
Psychiater Godelieve T. maakt geen bezwaar om herkenbaar in beeld gebracht te worden. © Photo News

Artsen verdedigen zich op euthanasieproces: “Ze wilde niet meer, ze kon niet meer”

Op het euthanasieproces in Gent, waarin drie artsen uit Oost-Vlaanderen zich moeten verantwoorden voor het niet naleven van de voorwaarden voor euthanasie bij Tine Nys (38) in Sint-Niklaas in 2010, vond vandaag de tweede zittingsdag plaats. Op de eerste zittingsdag afgelopen vrijdag haalde de verdediging alvast snoeihard uit naar de familie van Nys. “Moeten zij ook niet mee op de beschuldigdenbank?”, vroeg advocaat Walter Van Steenbrugge zich af. Vandaag mochten de artsen uitleggen hoe de euthanasie op Tine Nys (38) volgens hen verliep. Het relaas van de tweede procesdag kan u hieronder lezen.

 1. Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeenteraad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeente­raad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Een snotneus was hij nog, nauwelijks 20 jaar oud, toen hij zijn eed als gemeenteraadslid aflegde. Christophe Peeters zit er 25 jaar later nog. Gepokt en gemazeld, de nestor van de Gentse politiek. Klappen gekregen, maar nooit bij de pakken blijven zitten, zelfs niet toen zijn eigen partij hem in de steek liet. “Stoppen? Natuurlijk heb ik daaraan gedacht, maar dat zou te gemakkelijk zijn. En ik doe dit veel te graag.”
 2. LEZ-schepen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkingen: “Daar reageer ik niet op”

  LEZ-sche­pen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkin­gen: “Daar reageer ik niet op”

  De LEZ-discussie van afgelopen week heeft hier en daar een potje doen overkoken en daarbij gingen de grenzen van het fatsoen al eens overboord. Niemand merkte dat meer dan schepen Tine Heyse (Groen), bevoegd voor de Gentse LEZ. Op haar sociale media werd ze bedolven onder kwalijke opmerkingen. “Het is niet in die mate dat we naar de politie moeten stappen, maar het is kantje boordje.”
 3. GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlingenaantal exponentieel gestegen”

  GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlin­gen­aan­tal exponenti­eel gestegen”

  Door het succes van haar campus in Oostakker en om tegemoet te komen aan de stijging van het aantal leerlingen opent de GO! Reynaertschool volgend jaar een extra campus in de Baarleboslaan in Drongen. “De voorbije jaren bleek de Gentse regio steeds duidelijker te kampen met hoge capaciteitsnoden voor buitengewoon secundair onderwijs op maat van normaal begaafde leerlingen met een autismespectrumstoornis”, klinkt het.