Voorzitter van Arteveldehogeschool Tony Van Parys knipt op het filmpje het lintje door en opent daarmee het 20ste academiejaar.
Volledig scherm
Voorzitter van Arteveldehogeschool Tony Van Parys knipt op het filmpje het lintje door en opent daarmee het 20ste academiejaar. © WVO

Arteveldehogeschool trapt 20ste academiejaar af met mix van online en live startevent: “Veel meer docenten en personeel betrokken”

Tony Van Parys, voorzitter van Arteveldehogeschool, knipte vandaag rond 16.30 uur het officiële openingslintje voor het nieuwe academiejaar door. Alleen deed hij dit niet live, maar wel in een filmpje dat op 10 van de 13 campussen op hetzelfde tijdstip werd vertoond. Medewerkers konden op een van de campussen een plekje reserveren óf het event thuis online volgen. De auditoria mochten voor de helft geboekt worden.

 1. Ex-Buffalo Milicevic opent pizzeria in de Vlaanderenstraat: “Na mijn carrière wil ik in Gent blijven wonen”
  Gent

  Ex-Buffalo Milicevic opent pizzeria in de Vlaanderen­straat: “Na mijn carrière wil ik in Gent blijven wonen”

  Pizza Factory heeft zaterdagmiddag de deuren geopend voor vrienden en familie, donderdag 1 oktober volgt de officiële opening. Danijel Milicevic en goede vriend Nicola Salerno maakten werk van hun droomproject en lanceren in de Vlaanderenstraat een pizzeria met uitsluitend Italiaanse producten en een unieke insteek: “Wij zijn de eerste pizzeria met een pizza-abonnement.”
 2. Apotheker-dichter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”
  PREMIUM

  Apotheker-dich­ter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”

  Wie staat te wachten op de stoep bij apotheek Beirnaert-Delagaye in de Morekstraat in Gent, doet dat sinds kort cultureel verantwoord. Op het raam staat een gedicht van medewerker Dorien De Vylder (31). Vandaag, op de Internationale Dag van de Apotheker, lanceert ze samen met vzw Verb(l)ind, het Poëziecentrum en het Vlaams Apothekers Netwerk de actie ‘Poezië als wachtverzachter’.
 3. Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Het gaat er stevig aan toe op Twitter, tussen de N-VA-minister Zuhal Demir en Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Aanleiding is een post van De Clercq waarin hij N-VA en Vlaams Belang één pot nat noemt. Op een foto staan twee mannen zij aan zij, de ene met een geel jasje van Vlaams Belang, de andere met een geel jasje van N-VA. “Eindelijk samen, eindelijk verenigd. Eindelijk thuis” schreef De Clercq erbij. Hij maakt er al jaren een sport van om N-VA in extreem rechtse hoek te duwen, ook in Gent.
 4. Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”
  PREMIUM

  Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”

  Nele Roosens en haar vriendin werden vorige week van de Graslei naar huis een uur lang nageroepen. Het koppel kreeg meermaals het woord ‘viezerikken’ naar het hoofd geslingerd en vragen zoals ‘willen jullie een trio?’. Het incident lokte heel wat weerzin op, onder andere bij schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker. Die kroop in haar pen om een duidelijke boodschap mee te geven: dit moet stoppen.