Het startevenement van Arteveldehogeschool in 2020 - met mondmasker.
Volledig scherm
Het startevenement van Arteveldehogeschool in 2020 - met mondmasker. © WVO

Arteveldehogeschool organiseert online 'ouderavond' voor toekomstige studenten

GENTArteveldehogeschool organiseert op dinsdag 16 november 2021 een online infoavond voor ouders over het hoger onderwijs. “Ouders hebben een grote invloed op de studiekeuze van hun zoon of dochter, maar weten vaak niet wat er in het hoger onderwijs veranderd is ten opzichte van vroeger,” zegt Lobke Dedrie, van de Dienst Studieadvies.

 1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
  Gent

  File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

  Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.
 2. Geen politie op de Blaarmeersen-bussen, wel extra veiligheidsmaatregelen na incidenten voorbije weken
  Gent

  Geen politie op de Blaarmeer­sen-bus­sen, wel extra veilig­heids­maat­re­ge­len na incidenten voorbije weken

  Na een overleg tussen de burgemeester, vertegenwoordigers van De Lijn, NMBS, Securail, de Spoorwegpolitie in Gent, de Gentse politie en de stadsdiensten is beslist dat er streng zal worden opgetreden tegen amokmakers op en op weg naar de Blaarmeersen. Identiteitscontroles, plaatsverbod en politiebegeleiding worden verdergezet, maar politiebegeleiding òp de bussen komt er niet.