De Armste Week van start aan De Krook met een lichtjesketting
Volledig scherm
De Armste Week van start aan De Krook met een lichtjesketting © svwg

Armste Week op gang getrapt met keukengekletter en lichtjesketting aan de Krook

GENTDe Krook lichtte extra op op zaterdagavond: een vijftigtal mensen bracht er een lampje mee om de stadsbibliotheek in het licht te laten baden. Samen met heel wat gekletter van keukengerief was dat het startschot voor ‘De Armste Week’: het Gentse initiatief tegen armoede. Wie wil eten voor het goede doel, kan zich nu al inschrijven.

 1. Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

  Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.
 2. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
  PREMIUM
  Gent

  Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

  54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.