Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge
Volledig scherm
Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge © Stad Gent

Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge

In Gentbrugge staan momenteel zeven kampeerwagens geparkeerd, waarmee achtendertig Argentijnse ingenieursstudenten en twee proffen vier maanden door Europa zouden reizen. Door de sluiting van camping Blaarmeersen strandden zij op de parking Driebeek.

 1. Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsarchief, omdat Stad nakomelingen niet mag contacteren
  PREMIUM
  Gent

  Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsar­chief, omdat Stad nakomelin­gen niet mag contacte­ren

  Een grafzerk vinden in jouw achtertuin met jouw naam erop, het klinkt als een nachtmerrie, maar het overkwam Amelie De Bock (29) uit Gentbrugge. Ze had de steen het liefst aan nakomelingen van de overleden Amelie geschonken, maar de Stad mag geen contact opnemen met hen. Dus gaat de zerk naar het Gentse stadsarchief. Al is er volgens archivaris Paul Drossens nog hoop.
 2. Eindelijk weer leven onder de Stadshal: “In SGOL is iedereen even welkom, van de koffieslurper tot de maaltijdgenieter”
  PREMIUM
  Gent

  Eindelijk weer leven onder de Stadshal: “In SGOL is iedereen even welkom, van de koffieslur­per tot de maaltijdge­nie­ter”

  Sinds corona is het restaurant onder de Stadshal niet meer open geweest, op een pop-upconcept tijdens de ijspiste-periode na dan. Vanaf 1 juni is de 578 vierkante meter grote horecazaak weer helemaal terug, onder naam SGOL. “Het wordt een Grand Café met veel Italiaans op de kaart, bugetvriendelijk, en iedereen is welkom", beloven zaakvoerders Bertrand Flamang en Hannes Dewitte.
 3. BINNENKIJKER. Dit kot is bij de duurste van Gent: “Een inloopdouche van 2 meter, da’s een dikke plus”
  PREMIUM
  GENT

  BINNENKIJ­KER. Dit kot is bij de duurste van Gent: “Een inloopdou­che van 2 meter, da’s een dikke plus”

  Zowat 10.000 koten zijn er te weinig in Gent. 80.000 studenten, van wie de helft op kot wil, vechten voor elke vierkante meter vrijgekomen vastgoed. Tot 500 euro voor een kamer is schering en inslag, maar sommigen betalen bewust nog meer. Wij kijken binnen in een van de ‘luxekoten’ in Gent. Is die prijs te verantwoorden? “Ik zit hier al 6 jaar. Dan is het goed, hé.”