Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge
Volledig scherm
Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge © Stad Gent

Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge

In Gentbrugge staan momenteel zeven kampeerwagens geparkeerd, waarmee achtendertig Argentijnse ingenieursstudenten en twee proffen vier maanden door Europa zouden reizen. Door de sluiting van camping Blaarmeersen strandden zij op de parking Driebeek.

De studenten stellen het goed en zijn in goede gezondheid. Dinsdagavond reed de groep onder politiebegeleiding naar de camping van Driebeek in Gentbrugge. Dat terrein voorziet acht plaatsen op verharde ondergrond, water, elektriciteit en een lozingsput. De scholieren houden zich aan de geldende maatregelen rond social distancing, en verplaatsen met niet meer dan twee personen buiten de camping. Om hun tijd nuttig te besteden, vragen ze om vrijwilligerswerk te mogen doen.

Vanuit de Argentijnse ambassade kwam al appreciatie voor de snelle reactie van de stad Gent. “We hebben snel kunnen schakelen voor deze groep studenten, wat ook nodig was”, geeft schepen van Toerisme, Bram Van Braeckevelt, aan. “Gent toont zich, ook in deze tijden, gastvrij voor toeristen.’

  1. Actrice Marijke Pinoy (61) en haar drie zonen over leven in coronatijden: “Iedereen is verplicht om even tot stilstand te komen”
    PREMIUM

    Actrice Marijke Pinoy (61) en haar drie zonen over leven in coronatij­den: “Iedereen is verplicht om even tot stilstand te komen”

    Dat de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de culturele sector, kunnen actrice Marijke Pinoy (61) en haar zoons beamen. Cesar (22), Titus (23) en Gilles (27) werken noodgedwongen thuis in Evergem aan nieuwe nummers met hun band Peenoise. Ook Marijke zag alles wegvallen, zij zet zich nu samen met andere vrijwilligers in om voedselpakketten rond te brengen en geld in te zamelen voor de meest kwetsbaren in Gent. “Mijn zoons en ik voelen dezelfde pijn, of het nu muzikaal of theater is: alles valt in het water.”