Het sorteerbedrijf van bpost in Gent
Volledig scherm
Het sorteerbedrijf van bpost in Gent © Wannes Nimmegeers

Archief Gent zoekt jouw kerstkaartjes en nieuwjaarsbrieven: “Om de coronatijd in beeld te brengen”

GENTHeb jij tijdens de coronakerst ook meer kerstkaartjes opgestuurd? Misschien heb je een originele nieuwjaarsbrief liggen van je pete- of kleinkind? Dan kan je het archief van Stad Gent een grote dienst bewijzen door ze (digitaal) door te sturen. 

 1. Familie blijft achter met veel vragen na dood van 93-jarige in Gent: “Pépé werd slachtoffer van roofmoord. We gaan zijn as uitstrooien in het Zwarte Woud, dat was zijn laatste wens”
  PREMIUM
  Gent

  Familie blijft achter met veel vragen na dood van 93-jarige in Gent: “Pépé werd slachtof­fer van roofmoord. We gaan zijn as uitstrooi­en in het Zwarte Woud, dat was zijn laatste wens”

  “Het was een ontzettend lieve man, die voor iedereen klaar stond en voor Jan en alleman zijn deur opendeed. Dat deed hij ook afgelopen nacht en dat werd hem jammer genoeg fataal.” De familie van de 93-jarige man uit Gent, die zondagochtend dood werd aangetroffen in zijn appartement in de Baviaanstraat, blijft achter met veel vragen. ‘Pépé’ werd vermoedelijk het slachtoffer van een roofmoord.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht