Apothekeres Dorien De Vylder naast haar gedicht op het raam van de zaak in de Gentse Morekstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Apothekeres Dorien De Vylder naast haar gedicht op het raam van de zaak in de Gentse Morekstraat. © Wannes Nimmegeers

Apotheker-dichter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”

Wie staat te wachten op de stoep bij apotheek Beirnaert-Delagaye in de Morekstraat in Gent, doet dat sinds kort cultureel verantwoord. Op het raam staat een gedicht van medewerker Dorien De Vylder (31). Vandaag, op de Internationale Dag van de Apotheker, lanceert ze samen met vzw Verb(l)ind, het Poëziecentrum en het Vlaams Apothekers Netwerk de actie ‘Poezië als wachtverzachter’.

  1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
    Gent

    Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

    De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.