Volledig scherm
De raad van bestuur van de UGent heeft zich nog niet uitgesproken over het veelbesproken diversiteitsplan. © Wannes Nimmegeers

Aparte bezinningsruimtes in UGent nog niet ter stemming voorgelegd

De raad van bestuur van de UGent heeft vrijdag nog niet gestemd over het diversiteitsplan, waarin onder meer is opgenomen dat in alle gebouwen van de universiteit ruimtes worden gecreëerd waarin studenten of medewerkers kunnen bidden of bezinnen. Dat heeft een woordvoerster van de UGent gemeld.

Mediahuis kwam donderdag met het nieuws over de prikkelarme ruimtes en meldde ook dat over het plan vrijdag/gisteren zou worden gestemd door de raad van bestuur. Zaterdag werd vernomen dat de stemming over de ruimtes van de agenda werd gehaald omdat er te veel negatieve kritiek kwam op de installatie van de ruimtes, maar dat wordt bij de UGent ontkend.

“Er was vrijdag geen stemming gepland, enkel een eerste lezing van het plan. Er volgt nog een tweede en mogelijk een derde lezing, en pas daarna wordt er gestemd”, klinkt het bij de universiteit. Wanneer de stemming wel zal plaatsvinden, kan de woordvoerster zaterdag niet zeggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boompjes voor Meulestede

    Boompjes voor Meulestede

    De wijk Meulestede wordt in geen enkele reisgids vernoemd. Mochten Lonely Planet of Trotter dat bij een volgende uitgave over Gent toch van plan zijn, dan mogen ze het volgende tekstje van me gebruiken: “het eiland Meulestede heeft naast het fraaie Sint-Antoniuskerkje vooral een industrieel panorama en files te bieden. De buurt is te bereiken via een krakkemikkige brug. Die wordt om de haverklap opgelapt, in die periodes is de wijk zo goed als hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.”
  2. Mobiliteitsonderzoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologischer verplaatsen

    Mobili­teits­on­der­zoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologi­scher verplaat­sen

    De Gentenaars verplaatsen zich steeds ecologischer. Dat zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw op basis van een grootschalige bevraging. “55 procent van de stadsgenoten verplaatst zich op een duurzame manier, 33 procent rijdt met de fiets.” Wat hij afleidt uit de cijfers: “We moeten nog meer inzetten op wandelaars, en dus de voetpaden verbeteren, en het openbaar vervoer moet ’s avonds langer rijden.”