Volledig scherm
De raad van bestuur van de UGent heeft zich nog niet uitgesproken over het veelbesproken diversiteitsplan. © Wannes Nimmegeers

Aparte bezinningsruimtes in UGent nog niet ter stemming voorgelegd

De raad van bestuur van de UGent heeft vrijdag nog niet gestemd over het diversiteitsplan, waarin onder meer is opgenomen dat in alle gebouwen van de universiteit ruimtes worden gecreëerd waarin studenten of medewerkers kunnen bidden of bezinnen. Dat heeft een woordvoerster van de UGent gemeld.

Mediahuis kwam donderdag met het nieuws over de prikkelarme ruimtes en meldde ook dat over het plan vrijdag/gisteren zou worden gestemd door de raad van bestuur. Zaterdag werd vernomen dat de stemming over de ruimtes van de agenda werd gehaald omdat er te veel negatieve kritiek kwam op de installatie van de ruimtes, maar dat wordt bij de UGent ontkend.

“Er was vrijdag geen stemming gepland, enkel een eerste lezing van het plan. Er volgt nog een tweede en mogelijk een derde lezing, en pas daarna wordt er gestemd”, klinkt het bij de universiteit. Wanneer de stemming wel zal plaatsvinden, kan de woordvoerster zaterdag niet zeggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).