Amélie Badie van Catberry Pastries.
Volledig scherm
Amélie Badie van Catberry Pastries. © Nouchka De Maeyer

Amélie maakt prachtige, plantaardige taarten: “Ze komen speciaal vanuit Leuven en Antwerpen naar hier”

Amélie Badie (27) heeft een missie: vegan eten sexy maken. Vanuit haar atelier in Gent maakt ze overheerlijke taarten zonder een gram boter, eieren of melk toe te voegen. Het levert haar bestellingen op tot in Leuven en Antwerpen. “Ik wil tonen dat het ook anders kan, dat vegan eten ook lekker kan zijn.”

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”