Dobberdag kan zondag niet doorgaan, want er zit blauwalg in het Houtdok
Volledig scherm
Dobberdag kan zondag niet doorgaan, want er zit blauwalg in het Houtdok © Wannes Nimmegeers

Alweer geen dobberdag, dit keer door blauwalg in het Houtdok

GentHet zit de organisatoren van Dobberdag echt niet mee. Nadat ze hun geplande evenement in augustus moesten afgelasten door een onweer, kan de tweede poging komende zondag alweer niet doorgaan. Dit keer is er blauwalg ontdekt in het Houtdok, waarna de Vlaamse Waterweg het evenement verboden heeft.

 1. Ezra (44) opent tweede vestiging van geliefde koffiebar aan station: “Het aanbod is volledig plantaardig, ook voor de hond”
  Gent

  Ezra (44) opent tweede vestiging van geliefde koffiebar aan station: “Het aanbod is volledig plantaar­dig, ook voor de hond”

  Woon je rond het Sint-Pietersstation of neem je daar vaak de trein of bus? Dan kan je vanaf nu elke dag in Full Circle Coffee terecht, een gloednieuwe koffiebar vlakbij het station. De naam doet hoogstwaarschijnlijk een belletje rinkelen: uitbater Ezra Feller (44) opende vijf jaar geleden al een gelijknamige koffiebar aan de Zuid, maar droomde al langer van een tweede vestiging. Ook je hond wordt hier verwend.
 2. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
  Gent

  Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

  Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.