Kozemieke, een van de twee alpaca's in de Brugse Poort.
Volledig scherm
Kozemieke, een van de twee alpaca's in de Brugse Poort. © Wannes Nimmegeers

Alpaca’s Brugse Poort in beslag genomen, en dat was dik tegen de zin van eigenaar: “Hij sloot agenten even op en smeet met emmer water”

GentDe twee alpaca’s die sinds 2019 aan enkele garageboxen in de Brugse Poort rondlopen, zijn woensdagochtend in beslag genomen. De dieren vertoefden er in slechte omstandigheden. “Een grasmat op een betonnen vloer is geen goede situatie voor alpaca’s”, laat De Ark van Pollare weten, een vzw die meehielp. De eigenaar van de dieren werkte de inbeslagname zo veel mogelijk tegen. 

 1. Vrouw schakelt gehandicapte zus in om 3.000 euro te stelen van Gentse ondernemer: “Ze wist zogezegd van niets maar gaf wel 800 euro uit”
  PREMIUM
  Gent

  Vrouw schakelt gehandicap­te zus in om 3.000 euro te stelen van Gentse ondernemer: “Ze wist zogezegd van niets maar gaf wel 800 euro uit”

  Een 34-jarige vrouw uit Gent riskeert een celstraf van 10 maanden nadat ze haar gehandicapte zus had ingeschakeld om geld te stelen. Dat gebeurde bij Ben van Es van Conkelenberghe, die The Showboat en Buddy Bubble Drinks uitbaat aan de Vrijdagmarkt. “Het gaat mij niet om die 3.000 euro, maar om het principe. Ik wilde hen helpen.”
 2. AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoordelijk voor de selectie en registratie van deze supporters in deze vakken”
  PREMIUM
  Gent

  AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoor­de­lijk voor de selectie en registra­tie van deze supporters in deze vakken”

  Het Zweedse Djurgårdens IF speelt morgen in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent tijdens de Conference League. Het was quasi een zekerheid dat heel wat Zweedse supporters zonder wedstrijdticket naar Gent zouden afreizen en de match noodgedwongen in de binnenstad moesten moeten volgen. AA Gent opende in extremis daarom twee extra supportersvakken om deze supporters in onder brengen. “Vakken 326 en 327 zullen worden gebruikt om eventuele Zweedse fans in onder te brengen die zich op wedstrijddag alsnog zouden aandienen, hoewel dit ten zeerste afgeraden werd en wordt”, zo klinkt het bij de Buffalo’s.