Een lange wachtrij voor de deur van patisserie Damme.
Volledig scherm
Een lange wachtrij voor de deur van patisserie Damme. © Jill Dhondt

Allerlaatste dag voor patisserie Damme: “Ik ben nog op zoek naar een waardig alternatief”

Het is de laatste dag voor de bekende patisserie Damme in de Nederkouter. Na dertig jaar legt bakker Piet Faveere zijn bakkersmuts naast zich neer. Om een laatste keer van brood en gebak te genieten, stond er buiten een lange rij wachtenden. “Vandaag heb ik speciaal nog een dubbele portie besteld.”

  1. Gentse zangeres vraagt om live-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwedstrijden kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”
    PREMIUM
    Gent

    Gentse zangeres vraagt om li­ve-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwed­strij­den kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”

    Esther Lybeert (42), vroeger de zangeres van Hooverphonic en nu van Antler King, plaatste dinsdagavond een oproep op de Facebookpagina van de openbare omroep, met de vraag om artiesten te laten optreden op televisie. Ze ziet het als een steunmaatregel voor muzikanten en toneelspelers, en een manier voor cultuurliefhebbers om nieuwe concerten en theaterstukken te kunnen bekijken in plaats van heruitzendingen.