Alex Van Breedam zamelde met zijn poging zo'n 10.000 euro in voor het goede doel.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Van Breedam zamelde met zijn poging zo'n 10.000 euro in voor het goede doel. © www.cyclingeye.com

Alex (53) stelt Belgisch uurrecord voor 50-plussers scherper en doet dat voor het goede doel: “Zonder klompvoet had ik hier niet gestaan”

Professor, vernieuwend ondernemer en verwoed fietser Alex Van Breedam (53) heeft vrijdagavond het Belgische uurrecord voor masters (50 tot 55 jaar) op z’n naam gezet. Met een snelheid van meer dan 40 kilometer per uur zamelde hij zo’n 10.000 euro in voor het Global Clubfoot Initiative. Van Breedam, zelf een klompvoetpatiënt, reageert trots. “Ik wil aan zoveel mogelijk mensen tonen dat een beperking ook het begin kan zijn van iets moois.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. UGent roept op tot mildheid en begrip tijdens online openingsplechtigheid academiejaar.
Rector: “Geen hervormingen dit jaar”

    UGent roept op tot mildheid en begrip tijdens online openings­plech­tig­heid academiejaar. Rector: “Geen hervormin­gen dit jaar”

    Come ON, OFF we go: soms on, soms off, altijd verbonden. Dat is de slagzin waarmee UGent het nieuwe academiejaar ingaat. Tijdens een unieke online livestream openingsplechtigheid vanuit UZ Gent riep de universiteit vanmiddag op tot openheid, gezond verstand en mildheid. De plechtigheid, die geteisterd werd door technische problemen, was ludiek opgevat met een estafette die uiteindelijk aankwam aan UZ Gent.
  2. Prioriteiten

    Prioritei­ten

    Ons stadsbestuur besliste onlangs om parkeerboetes in Gent duurder te maken. Als u vergeet of het vertikt om te betalen, dan krijgt u voortaan een boete van 40 euro toegestuurd. Als u met een oude auto de LEZ binnenrijdt, dan krijgt u een nog hogere boete. Bij de stad weten ze dat u die overtreding gemaakt heeft omdat u bij het binnenrijden gefilmd wordt. De kans dat u wegkomt zonder een straf is onbestaande, het Gentse systeem om automobilisten te beboeten is waterdicht. Als u in de buurt van het Ledebergse Centrumplein woont, dan wordt u met de regelmaat van de klok getrakteerd op vandalisme. Daar is de kans groot dat uw kleuter zich in de zandbak snijdt aan glasscherven en dat uw hond zich bij het snuffelen prikt aan een drugsnaald. Als u daar iets van zou zeggen tegen de gegroepeerde lieverdjes die deze overlast veroorzaken, dan kunt u ervaren hoe het is om een baseballknuppel tegen het hoofd te krijgen. Op het Centrumplein hangen geen camera’s want dat vinden ze bij het stadsbestuur niet goed voor de privacy. De 2 camera’s die de rivaliserende drugbendes in de Brugse Poort in het oog moesten houden, zijn intussen ook al lang weer weg voor diezelfde reden. De camera’s die automobilisten een boete aansmeren, blijven hangen. Als u met de auto rijdt, heeft u geen recht op die privacy. Er worden 4 extra straathoekwerkers ingezet om rondhangende jongeren te overtuigen om naar school te gaan. Hun ouders het kindergeld afnemen als ze blijven spijbelen, zou te repressief zijn in onze progressieve stad. Klachten tegen onze politie worden ernstiger onderzocht dan de misdrijven waartegen onze agenten optreden. Als automobilisten zo rigoureus worden aangepakt, waarom kan dat dan niet tegen diegenen die de boel echt verzieken? Waar liggen de prioriteiten van dit stadsbestuur?