Volledig scherm
PREMIUM
Alex Van Breedam zamelde met zijn poging zo'n 10.000 euro in voor het goede doel. © www.cyclingeye.com

Alex (53) stelt Belgisch uurrecord voor 50-plussers scherper en doet dat voor het goede doel: “Zonder klompvoet had ik hier niet gestaan”

Professor, vernieuwend ondernemer en verwoed fietser Alex Van Breedam (53) heeft vrijdagavond het Belgische uurrecord voor masters (50 tot 55 jaar) op z’n naam gezet. Met een snelheid van meer dan 40 kilometer per uur zamelde hij zo’n 10.000 euro in voor het Global Clubfoot Initiative. Van Breedam, zelf een klompvoetpatiënt, reageert trots. “Ik wil aan zoveel mogelijk mensen tonen dat een beperking ook het begin kan zijn van iets moois.”

Kontichnaar Alex Van Breedam (53) zakte vrijdagavond af naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx met maar één doel: het Belgisch record baanwielrennen voor vijftig tot vijfenvijftigjarigen verbreken. Met succes - hij legde op één uur tijd een afstand van 40.843 kilometer af. Opmerkelijk, want het draaide voor de ondernemer niet om naam of faam. Zo zamelde hij iets meer dan 10.000 euro in voor het Global Clubfoot Initiative, een vereniging die medische hulp biedt aan mensen in de derde wereld die met een klompvoet geboren worden. Dat is een aangeboren afwijking waarbij de voet naar binnen en naar beneden is gedraaid. Wereldwijd treft de aandoening zo’n 9 miljoen mensen. “Zonder klompvoet had ik hier niet gestaan”, vertelt de kersverse recordhouder. 

Quote

Had ik twee normale benen gehad, dan was ik die uitdaging misschien nooit aangegaan

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mission Masala opent restaurant in Gent: authentiek Indische smaken met een moderne twist

    Mission Masala opent restaurant in Gent: authentiek Indische smaken met een moderne twist

    Toen Pavan Bajwa, een Londense foodie met Noord-Indische roots en Tim Van Den Heuvel, een Antwerpse DJ met een voorliefde voor pikant eten, elkaar ontmoetten vijftien jaar geleden was het meteen een schot in de roos. Twee foodtrucks en een restaurant in Antwerpen later openen ze hun eerste eettent in Gent, aan Sint-Jacobs. Op het menu staan niet zomaar Indische gerechten, maar authentieke smaken met een twist.