Volledig scherm
Ook in de Albert Heijn op de Korenmarkt zullen via ‘Too Good to Go’ dozen met ‘voedseloverschotten’ worden aangeboden. © Foto Nimmegeers

Albert Heijn schakelt app in tegen voedselverspilling

Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk eten weggegooid wordt, heeft supermarktketen Albert Heijn in Gent een pilootproject opgezet met ‘Too Good To Go’, dé app tegen voedselverspilling. Van die producten die anders niet verkocht worden, stelt Albert Heijn een doos samen met producten die klanten tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen. 

Wat de klant krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor Albert Heijn, klanten én het milieu.

“We gaan eerst kijken hoe de pilot loopt in onze winkels in Gent en bepalen dan of wij dit verder gaan uitrollen naar alle Albert Heijn winkels in Vlaanderen”, geeft Bram Lauwaert, Operationeel Manager Albert Heijn België aan.

Het concept is simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke Albert Heijn in Gent een doos met producten aanbiedt. Je bestelt en betaalt de doos in de app en haalt ‘m zelf op bij je Albert Heijn. De inhoud van de doos is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is dus altijd een verrassing wat er in de doos zit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. De box kost 3,99 euro en heeft een waarde van 12 euro.

De Albert Heijn winkels in Gent (Korenmarkt, Overpoort en Ghelamco Stadion) kunnen zich aanmelden bij Too Good To Go en elke dag het aantal dozen plaatsen dat zij willen aanbieden. Klanten kunnen de Too Good To Go-app gratis downloaden in de App Store en Google Play Store.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stappers even baas in ‘t Kuipke

  Stappers even baas in ‘t Kuipke

  Geen Ilyo Keisse of Kenny De Ketele die vandaag rondjes draaiden in het Kuipke maar wel...wandelaars. De Alpro Urban Walk voegde de mythische wielertempel toe aan haar parcours. De piste van 166 meter is maar een klein deeltje van de wandeltocht maar weinigen konden weerstaan aan de verleiding om de helling van de piste eens uit te testen. En dan komt men al snel tot de enige mogelijke conclusie: te steil. Vaste stem van de Zesdaagse Denis Herman zorgde voor commentaar bij heel het spektakel. De route van 10 kilometer loodste de stappers verder door oa de Minardschouwburg, De Hopduvel, Kunstencentrum Vooruit, Zwembad Van Eyck, het Groot Vleeshuis en het NTGent.
 2. Voorproefje van Dok-Zuid van de toekomst: “Dit gaat echt geen tien jaar duren”

  Voorproef­je van Dok-Zuid van de toekomst: “Dit gaat echt geen tien jaar duren”

  Voor één keer geen files aan Dok-Zuid vandaag maar wel fietsers, steppers en wandelaars. De autoloze zondag verschoof deze keer naar dat deel van de stadsring. Het was geen superdrukke editie zoals voorgaande jaren op de B401. “Maar dit geeft wel een prima beeld van hoe een stad kan veranderen. Dok-Zuid ‘nieuwe stijl’ zal echt geen tien jaar op zich laten wachten”, belooft schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).
 3. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg: treinverkeer Gent-Lokeren moet over één spoor en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

  Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg: treinver­keer Gent-Lokeren moet over één spoor en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

  Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en die belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.