Volledig scherm
De Albatros-tram zal deze week weer rijden. © Wannes Nimmegeers

Albatros-tram rijdt deze week weer uit

De eerste Albatros-tram die al weken op nieuwe wielen wacht, zal deze week hersteld zijn. Hij zal dan ook snel weer uitrijden. 

Afgelopen maand raakte bekend dat er drie gloednieuwe trams niet kunnen rijden omdat ze wachten op wisselstukken: de wielen. Die wielen waren op tijd geleverd maar er ontbraken onderdelen en de levering daarvan liet lang op zich wachten.

Veli Yüksel (Open VLD) informeerde naar de situatie. “We hebben nu melding gekregen van De Lijn dat eerste van drie defecte Albatrossen binnen twee tot drie dagen weer op pad kan. De tweede zal binnen twee tot drie weken opnieuw in actie komen en de derde zo snel mogelijk daarna”, aldus mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het Gravensteen is weer even ‘Winterwonderkasteel’

    Het Graven­steen is weer even ‘Winterwon­der­kas­teel’

    Het Gravensteen ziet er de komende weken weer wat anders uit. Voor de kerstperiode is het omgetoverd tot een Winterwonderkasteel met extra verlichting, feesttafels, triomfbogen en zelfs een troon. Een leuke uitstap met de kinderen die op zoek kunnen naar de gouden appel die ergens in het kasteel verborgen zit. Het Gravensteen behoudt zijn kleurrijk jasje tot 5 januari. De gewone toegangstarieven zijn van toepassen in die periode (gratis voor kinderen en 6 tot 10 euro voor volwassenen).
  1. Jeffke

    Jeffke

    Het eerste nieuws dat ik vrijdagochtend las op de site van deze krant ging over een betoging aan het UFO-gebouw. Met enig geweld hadden de betogers zich voorbij de security gewerkt en ze eisten de schorsing van studentenvereniging KVHV. Dat rechtse clubje had eerder deze maand chirurg en brulboei Jeff Hoeyberghs uitgenodigd voor een lezing en olijke Jeff had het daarin nogal bont gemaakt. Met uitspraken over vrouwen die niet zouden geschikt zijn om wetenschapper te worden en dat ze te weinig hun benen opendoen (neemt u mij deze taal niet kwalijk, ik citeer enkel dhr. Hoeyberghs) maakte meneer doktoor zich niet populair bij de doorsnee geëmancipeerde mens. Misschien is Jeff niet slimmer, misschien voelt hij zich bedreigd door vrouwen… of misschien wou hij met zijn boude uitspraken een debat starten. Misschien was dit de gedroomde kans om alles wat hij brulde te weerleggen, om te doen wat hoort op een universiteit: het over de inhoud hebben. Helaas werd alles op een hoop gegooid vond de UGent het nodig om KVHV te schorsen. UGent overwoog zelfs om KVHV helemaal te verbieden. Ze hebben niet zolang geleden ook Dries Van Langenhove verboden en dat heeft het Vlaams Belang geen windeieren gelegd. Een verbod om rechtse ideeën te spuien, werkt steevast averechts, al was het maar omdat mensen met gelijk welk gedachtengoed het beu zijn om alles verboden te worden. In grote delen van de wereld worden vrouwen systematisch onderdrukt, worden jonge meisjes besneden en worden holebi’s gemolesteerd. In onze contreien zitten verkrachters en terroristen slechts een fractie van hun straf uit en recidiveren ze binnen de kortste keren. Daar wordt niet tegen betoogd. Daar worden geen afschaffingen of wat dan ook tegen geëist. Tegen wat smakeloze caféklap van Jeff Hoeyberghs wel. De publieke verontwaardiging maakt rare keuzes.