Bram Van Braeckevelt, schepen van werk, en Vincent Vandenameele, directeur van Travi, aan de start van de wandeljobdates.
Volledig scherm
Bram Van Braeckevelt, schepen van werk, en Vincent Vandenameele, directeur van Travi, aan de start van de wandeljobdates. © Jill Dhondt

Al wandelend aan een job geraken: Stad Gent en Travi zorgen voor openluchtsollicitaties om drempel te verlagen voor werkzoekenden

GentSollicitatiegesprekken zijn nooit makkelijk maar in coronatijden vormen ze nog een grotere uitdaging doordat ze online verlopen. Daarom organiseerden Stad Gent en Travi, het opleidingsfonds voor de uitzendsector, vandaag ‘wandeljobdates’. Een 25-tal werkzoekenden werd uitgenodigd om een wandelroute te volgen om onderweg een babbel te slaan met verschillende uitzendkantoren.

 1. De Centrale brengt 10 muzikale duo’s samen die hun eigen versie van Lena, het nummer van 2 Belgen, maken: “Symbolisch voor wat we staan, namelijk mensen verenigen”
  Gent

  De Centrale brengt 10 muzikale duo’s samen die hun eigen versie van Lena, het nummer van 2 Belgen, maken: “Symbolisch voor wat we staan, namelijk mensen verenigen”

  De viering van hun 25 jaar bestaan viel voor De Centrale vorig jaar volledig in het water. Dankzij corona viel alles stil. Toch bleven ze niet bij de pakken zitten en kwamen ze met een nieuw project op de proppen: ‘2.0 Belgen, op zoek naar Lena’. Tien muzikale duo’s maken elk hun eigen versie van het nummer ‘Lena’, maar het project gaat om veel meer dan louter de muziek.
 2. Komt er een zomer zonder knijten? “Voortaan 2 keer per week extra water door de Schelde”
  Gentbrugge, Sint-Amandsberg, Destelbergen

  Komt er een zomer zonder knijten? “Voortaan 2 keer per week extra water door de Schel­de”

  Er is hoop voor de bewoners van Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen. Al jaren worden zij in de zomermaanden geteisterd door een knijtenplaag. Die kleine muggensoort leeft in het slib van de Schelde, en steekt zeer venijnig. De stad en de Vlaamse Waterweg hopen, door twee maal per week extra water door de Schelde te stuwen, de knijten en hun eitjes weg te spoelen.
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand