De strijd tegen holebigeweld blijft prioritair binnen de Gentse politiezone.
Volledig scherm
De strijd tegen holebigeweld blijft prioritair binnen de Gentse politiezone. © Stad Gent persdienst

Al 25 pv’s opgesteld in loket voor haatmisdrijven: “De strijd tegen homofobie en transfobie blijft prioritair

GentDe Gentse politie heeft sinds begin oktober een apart loket voor aangiftes van haatmisdrijven. Daar kunnen slachtoffers van racisme, seksisme, holebi-, trans- en interseksefobie en gendergerelateerd geweld terecht. Geen overbodige luxe, zo blijkt. “Sinds het begin van dit jaar hebben we via dit onthaal al 25 pv’s opgesteld.”

 1. Ex-deelnemer ‘Superhond’ en notoire oplichter opnieuw voor rechter: “Hij deed zich voor als agent en inde coronaboetes”
  PREMIUM
  Deinze

  Ex-deelnemer ‘Superhond’ en notoire oplichter opnieuw voor rechter: “Hij deed zich voor als agent en inde coronaboe­tes”

  Christophe Van West (51), de Deinzenaar die bekendraakte door zijn deelname aan het VTM-programma ‘Superhond’, heeft zich voor de zoveelste keer dienen te verantwoorden voor feiten van oplichting. In het verleden werd hij reeds veroordeeld tot een celstraf van negen jaar voor verschillende dossiers van oplichting én de verkrachting en aanranding van meerdere minderjarige slachtoffers. Nu wordt voor hem de internering gevraagd.
 2. Nadat ze met elkaar op de vuist gingen na dispuut: fietser veroordeeld tot werkstraf, vrachtwagenchauffeur vrijgesproken
  Gent

  Nadat ze met elkaar op de vuist gingen na dispuut: fietser veroor­deeld tot werkstraf, vrachtwa­gen­chauf­feur vrijgespro­ken

  Na een dispuut over een gevaarlijke verkeerssituatie ter hoogte van de parking van de Delhaize in Wondelgem gingen een fietser en een vrachtwagenchauffeur met elkaar op de vuist. De fietser sloeg als eerste in het gezicht van de chauffeur, die zijn belager vervolgens tegen de grond werkte. De rechter veroordeelde de fietser tot een werkstraf van 60 uur, de vrachtwagenchauffeur werd vrijgesproken.