Volledig scherm
De Buffalofans zullen op 1 mei talrijk aanwezig zijn in Brussel. © Photo News

Al 15.300 bekerfinaletickets de deur uit: “We zijn voorbereid op de stormloop van de vrije verkoop”

Op amper drie dagen heeft KAA Gent 15.300 tickets voor de bekerfinale verkocht. Dat betekent dat 89 procent van de abonnees de voorrangsperiode al verzilverd heeft - en dat er héél weinig kaartjes overblijven voor de stormloop van de vrije verkoop vanaf dinsdag.

Maandag kregen we al een voorsmaakje van zo’n overrompeling, toen de ticketverkoop van start ging voor wie een abonnement had in de Ghelamco Arena dit seizoen. “Zo'n 2.000 mensen daagden op”, vertelt Patrick Lips van het Gents bestuur. Goed voor wachtrijen tot twee uur, voor abonnees die een specifiek plekje willen in het Koning Boudewijnstadion. “In totaal hebben we nu zo'n 15.300 tickets verkocht”, klinkt het. Dat is liefst 89 procent van de 17.200 abonnees die deze week voorrang hebben.

Dat hoge percentage is slecht nieuws voor wie een ticket wil kopen via de vrije verkoop. Ter herinnering: de Buffalo’s krijgen in het Koning Boudewijnstadion zo’n 20.000 tickets ter beschikking. Het Gents bestuur verwacht aan dit tempo dat zo’n 16.500 tickets al verkocht zullen zijn na de week voorrang voor abonnees.

“Wat de overgebleven tickets betreft: er gaat een deeltje naar de spelers en hun familie”, legt Lips uit. “Het overige deel gaat via een verdeelsleutel voor zeventig procent naar de supportersfederatie en supportersclubs, en dertig procent naar ons, voor de vrije verkoop.” Met andere woorden: de kans is groot dat er tegen dinsdag, wanneer de vrije verkoop aan de Ghelamco Arena start, slechts een duizendtal tickets over zal zijn. Is KAA Gent klaar voor de stormloop? “Ja, dit wisten we”, antwoordt Lips. “We zijn erop voorbereid. Heel veel mensen willen erbij zijn, maar de huidige organisatie lijkt ons het eerlijkst. Als we veertien dagen vrije verkoop zouden organiseren: dan brengen we gemakkelijk 35.000 tickets aan de man.” Eén boodschap lijkt duidelijk: wie tickets wil, komt maar beter vroeger dan dinsdag om 12 uur naar de Ghelamco Arena. 

Benieuwd wanneer de eerste kampeerders zullen postvatten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.