Volledig scherm
De Buffalofans zullen op 1 mei talrijk aanwezig zijn in Brussel. © Photo News

Al 15.300 bekerfinaletickets de deur uit: “We zijn voorbereid op de stormloop van de vrije verkoop”

Op amper drie dagen heeft KAA Gent 15.300 tickets voor de bekerfinale verkocht. Dat betekent dat 89 procent van de abonnees de voorrangsperiode al verzilverd heeft - en dat er héél weinig kaartjes overblijven voor de stormloop van de vrije verkoop vanaf dinsdag.

Maandag kregen we al een voorsmaakje van zo’n overrompeling, toen de ticketverkoop van start ging voor wie een abonnement had in de Ghelamco Arena dit seizoen. “Zo'n 2.000 mensen daagden op”, vertelt Patrick Lips van het Gents bestuur. Goed voor wachtrijen tot twee uur, voor abonnees die een specifiek plekje willen in het Koning Boudewijnstadion. “In totaal hebben we nu zo'n 15.300 tickets verkocht”, klinkt het. Dat is liefst 89 procent van de 17.200 abonnees die deze week voorrang hebben.

Dat hoge percentage is slecht nieuws voor wie een ticket wil kopen via de vrije verkoop. Ter herinnering: de Buffalo’s krijgen in het Koning Boudewijnstadion zo’n 20.000 tickets ter beschikking. Het Gents bestuur verwacht aan dit tempo dat zo’n 16.500 tickets al verkocht zullen zijn na de week voorrang voor abonnees.

“Wat de overgebleven tickets betreft: er gaat een deeltje naar de spelers en hun familie”, legt Lips uit. “Het overige deel gaat via een verdeelsleutel voor zeventig procent naar de supportersfederatie en supportersclubs, en dertig procent naar ons, voor de vrije verkoop.” Met andere woorden: de kans is groot dat er tegen dinsdag, wanneer de vrije verkoop aan de Ghelamco Arena start, slechts een duizendtal tickets over zal zijn. Is KAA Gent klaar voor de stormloop? “Ja, dit wisten we”, antwoordt Lips. “We zijn erop voorbereid. Heel veel mensen willen erbij zijn, maar de huidige organisatie lijkt ons het eerlijkst. Als we veertien dagen vrije verkoop zouden organiseren: dan brengen we gemakkelijk 35.000 tickets aan de man.” Eén boodschap lijkt duidelijk: wie tickets wil, komt maar beter vroeger dan dinsdag om 12 uur naar de Ghelamco Arena. 

Benieuwd wanneer de eerste kampeerders zullen postvatten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrekker herschildert gevel zelf

  Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrek­ker herschil­dert gevel zelf

  Het Gents studentencafé De Hoeve, waar deze week Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechten voor Vlaams Belang, is vrijdagnacht geviseerd door vandalen. Met graffiti werd ‘racisten’ en ‘fascisten’ op de gevel aangebracht, en het slot werd dichtgespoten. “Heel jammer", vindt de uitbater van het café. “Ik wil niet als extreemrechts afgeschilderd worden - ik zou élke partij hier toegelaten hebben.” Intussen lanceerde Van Langenhove een filmpje waarin hij de gevel zelf herschildert.
 2. Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitengedeelte zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitenge­deel­te zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Op de eerste dag van de heropening zat het buitenzwembad en –terras van de Rozebroeken vandaag al meteen vol. De bezoekers zijn opgetogen dat ze opnieuw terecht kunnen op hun vertrouwde stek. “We blijven openstaan voor een dialoog met de klagende buur, maar we wilden onze klanten niet langer laten wachten”, zegt Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozebroeken.
 1. Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Uitgerekend een maand voor de start van de tiende feesteditie dreigt het einde voor het populaire gratis festival Copacobana. In een zoektocht naar broodnodige financiële middelen wilden de organisatoren een extra festivaldag inlassen, maar dat voorstel werd afgeketst door het stadsbestuur mede door de lopende gerechtsprocedure omtrent de buiteninfrastructuur van het Rozebroekenzwembad. “In overleg met de organisatie willen we wel bekijken hoe we de toekomst van het festival veilig kunnen stellen”, zegt schepen van Evenementen Annelies Storms (sp.a).
 2. Brigitta (90) pakt uit met schrijversdebuut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Brigitta (90) pakt uit met schrijvers­de­buut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Op je negentigste uitpakken met een schrijversdebuut. Voor de Gentse Brigitta Simoens werd de droom werkelijkheid. Haar autobiografie ‘Eb&Vloed’ leest als een tgv. Op het ritme van haar leven. De moeder van vijf was tijdens haar rijk gevulde leven doktersvrouw, uitbaatster van een succesvol restaurant en zakenvrouw. Ze hielp mee de befaamde discotheek Zillion inrichten en mag singer-songwriter Joost Zweegers een persoonlijke vriend noemen. “Mijn boek is een ode aan het leven.”