De afbraak van de Belgacomtoren is intussen voltooid
Volledig scherm
De afbraak van de Belgacomtoren is intussen voltooid © Wannes Nimmegeers

Afvoer Belgacom-puin start volgende week, over de weg. “Steenpuin op schepen kan niet”

GentVanaf 2 november zal 25.000 ton steenpuin van het afgebroken achterdeel van de Belgacompuin worden afgevoerd, over de weg. Het plan om alles per schip weg te voeren is definitief van de baan. Enkel de grond, 100.000 ton, kan over het water afgevoerd worden. Voor het steenpuin krijgt het centrum 3.000 vrachtwagens te slikken. 

 1. 30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileumeditie Massacantus
  GENT

  30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileume­di­tie Massacan­tus

  Al dertig jaar lang heffen de studenten van de Gentse hogescholen en universiteit samen het glas op de Massacantus. De jubileumeditie trok 2.200 studenten die rond iets voor 8 het Io Vivat inzetten in Hal 3 van Flanders Expo. Om half twaalf gaat de laatste pul de lucht in, dan zit de dertigste editie van deze studentikoze traditie erop. Onze fotograaf Wannes Nimmegeers ging een kijkje nemen.
 2. Afbraak Belgacomtoren loopt niet zoals verwacht: bizarre kronkel in wetgeving dreigt 15.000 vrachtwagens vol puin door Gent te sturen
  PREMIUM
  Gent

  Afbraak Belgacomto­ren loopt niet zoals verwacht: bizarre kronkel in wetgeving dreigt 15.000 vrachtwa­gens vol puin door Gent te sturen

  Rijden er binnenkort - op wandelafstand van drie scholen- 15.000 vrachtwagens door Gent? Bij de afbraak van de Belgacomtoren in het hart van de stad moest het meeste puin via het water weggebracht worden. Maar dat plan dreigt nu in het water te vallen. “We zijn in een vreemde situatie terechtgekomen”, zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).