Afscheid van de Arme Claren in Gent: dankviering in de kapel van het klooster. Vlnr: Bisschop Lode Van Hecke, zuster Cecilia ('tante Yvette') en zuster Maria-Saskia.
Volledig scherm
Afscheid van de Arme Claren in Gent: dankviering in de kapel van het klooster. Vlnr: Bisschop Lode Van Hecke, zuster Cecilia ('tante Yvette') en zuster Maria-Saskia. © svwg

Afscheid van het klooster na 600 jaar “biddende aanwezigheid”: Arme Claren gevierd in overvolle kapel

GENTDe kapel in het klooster Arme Claren, Monasterium Bethlehem, was veel te klein. Bisschop Lode Van Hecke droeg er een dankmis op aan de zes zusters Arme Claren die momenteel nog het klooster bevolken. Na de eucharistie mochten de aanwezigen ook een blik werpen op de kloostertuin die de zusters jarenlang onderhielden. 

 1. Oudste padelclub van het land viert feest: “In 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste padelclub van het land viert feest: “In 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”

  Feest in Gent dit weekend want Padelclub 4U2 – de oudste padelclub van het land – bestaat 10 jaar. Toen ze van start gingen, had nog quasi niemand van padel gehoord. Toch was de club een instant succes, en vandaag is de sport niet meer weg te denken. “We waren geschrokken van de uitspraak in Brugge, wij hebben nog nooit problemen gehad met de buren”, klinkt het.
 2. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”
 3. Verdeeldheid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”
  Gent

  Verdeeld­heid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”

  De sculptuur van Arne Quinze op de Kouter moet weg. “Hiervoor zijn niet de juiste vergunningen afgeleverd, en is niet de juiste procedure gevolgd. De regels zijn er zodat iedereen gelijk behandeld kan worden", zegt Filip Watteeuw (Groen). Maar lang niet iedereen is het daarmee eens. “Dit is een gegeven paard in de bek kijken”, vindt gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open Vld).