Volledig scherm
PREMIUM
Een sobere kist met de hoed van Harry Malter erop. © Wannes Nimmegeers

Afscheid van Harry Malter: “Zoek mij maar een mooi plaatsje in het park, zodat ik de boel in de gaten kan houden”

Zonder dieren, zonder clowns, zonder show, maar met een staande ovatie. Zo werd maandagmorgen in het crematorium van Lochristi afscheid genomen van Harry Malter. De bezieler van het legendarische Circus Piste en later van het familiepark overleed op 81-jarig leeftijd, met opgeheven hoofd, zoals hij het zelf heeft gewild.

Een sobere blankhouten kist met daarop de hoed van Harry Malter, bijna even legendarisch als de man zelf. Een vol auditorium in Westlede. Veel bloemen, een foto van Harry bij zijn olifant, maar voor de rest: opvallend sober. Alleen aan de auto’s op de parking was te zien dat er heel wat mensen uit de circus- en artiestenwereld aanwezig waren. Geen dieren ook, terwijl Harry Malter toch de grootst mogelijke dierenvriend was. Niemand anders dan hij kon het vertrouwen winnen van een stel olifanten en een tijger. Niemand anders had een gelijkaardige band met de vele dieren in zijn park.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdeeldheid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisberaad

    Verdeeld­heid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisbe­raad

    Is een evaluatie van de Gentse Lage-emissiezone een bindende voorwaarde voor de uitbreiding ervan? Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) en sp.a-gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke raakten het dinsdagochtend niet eens over het antwoord op die vraag tijdens een interview met Radio 1. Pas na urenlang crisisberaad zaten de meerderheidspartijen terug op dezelfde golflengte. “De uitbreiding van de LEZ-zone komt er, ongeacht de evaluatie.”
  2. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen. “We blijven de constructieve gesprekken voortzetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”