Nadat de takelwagen arriveerde, werd de Afrikalaan weer toegankelijk gemaakt voor het verkeer.
Volledig scherm
Nadat de takelwagen arriveerde, werd de Afrikalaan weer toegankelijk gemaakt voor het verkeer. © DVEG

Afrikalaan tijdelijk afgesloten door ongeval tussen personenwagens

GentTwee personenwagens zijn zaterdagavond op elkaar gebotst. Eén bestuurder geraakte daarbij lichtgewond. Omdat de takelwagen niet meteen ter plaatse kon zijn, werd de Afrikalaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

 1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
  PREMIUM
  Gent

  Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

  Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”
 2. Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschanste in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken.
  Gent

  Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschans­te in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken.

  Aan het Koning Nobelplein in Gent heeft een grote politie-actie de buurt in de ban gehouden. In één van de gebouwen had een man zich verschanst. Hij zou een vuurwapen bij zich gehad hebben en dreigde ermee agenten te beschieten. De speciale eenheden werden intussen opgeroepen, de omgeving is afgezet. De man werd intussen ingerekend en bleek ongewapend.