De wedergeboorte van de Gentse Feesten
Volledig scherm
De wedergeboorte van de Gentse Feesten © Wannes Nimmegeers

Affiche luidt de wedergeboorte van de Gentse Feesten in: “Nog 58 keer slapen”

GentNa twee jaar zonder Gents volksfeest, werd woensdag eindelijk een nieuwe affiche voorgesteld, volledig in het teken van ‘De Wedergeboorte’ van de traditie. Daarmee is meteen ook officieel bevestigd dat de Feesten dit jaar doorgaan. “De affiche toont meteen ook dat iedereen welkom is op onze Feesten", vindt Feestenschepen Bram Van Braeckevelt.

 1. Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsite nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”
  Gent

  Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsi­te nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”

  De buurt en de cultuursector waren al op de hoogte, maar nu heeft ook Revive officieel bevestigd dat ze zich terugtrekken als tijdelijke invuller van de Arsenaalsite. De eigenaars van de site – drie West-Vlaamse spelers – nemen de verantwoordelijkheid over. Zij willen zo snel mogelijk van start, maar wanneer dat precies is, zal pas na de zomer geweten zijn.
 2. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.