Volledig scherm
Line Reynaert van The Oval Office en schepen Annelies Storms tonen trots de nieuwe affiche © VDS

Affiche Gentse Feesten toont een ‘vloedgolf van plezier’

Op het Gentse stadhuis is zonet de affiche voor de Gentse Feesten voorgesteld, de 176ste editie en de eerste van Annelies Storms als Feestenschepen. Bureau The Oval Office mocht het beeld maken, en pakt uit met een tropisch beeld van een surfend koppel, met als slagzin ‘Ja Aloha’. Storms kondigt intussen vernieuwingen aan.

“Nu het mooi weer is en de affiche klaar is, kunnen we echt uitkijken naar de Gentse Feesten”, zegt Annelies Storms. “Na een mini-competitie tussen drie bureau’s hebben we The Oval Office uitgekozen als winnaar. Zij mochten het beeld ontwerpen.”

Dat beeld is atypisch, maar dat wordt eigenlijk elk jaar gezegd. “Het is vintage, jaren 50 – 60-stijl”, zegt Storms. “Het is een ode aan het water in onze stad, aan de samenvloeiing van Schelde en Leie. Het toont een surfend koppel, in een uitnodigende houding van plezier. Dat zijn de Gentse Feesten ook, een uitnodiging voor plezier voor iedereen. Dit koppel surft zelfs op een vloedgolf van plezier. De slagzin ‘Ja Aloha’ is een combinatie van echt Gentse met een tropische tint Hawaï.” Het beeld is – voor alle duidelijkheid – géén uitnodiging om tijdens de Gentse Feesten massaal in het Gentse water te springen. “Dat is nog altijd verboden”, laat politiewoordvoerder Matto Langeraert meteen weten.

Voor de Gentse Feesten zelf stuurt Annelies Storms aan op vernieuwing. “Ik heb gesprekken gehad met alle organisatoren. Die zijn allemaal al lang bezig, wat maakt dat ze heel veel ervaring hebben. En ik merk dat ook zij open staan voor vernieuwing. Hoe en wat, dat wil ik in overleg met hen bespreken. Maar ik denk bijvoorbeeld aan nieuwe collectieven die ook iets willen brengen op de feesten. Daarom niet perse 10 dagen, maar dat moet wel kunnen. Hoe en waar, dat moeten we dan nog bekijken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.