Volledig scherm
Line Reynaert van The Oval Office en schepen Annelies Storms tonen trots de nieuwe affiche © VDS

Affiche Gentse Feesten toont een ‘vloedgolf van plezier’

Op het Gentse stadhuis is zonet de affiche voor de Gentse Feesten voorgesteld, de 176ste editie en de eerste van Annelies Storms als Feestenschepen. Bureau The Oval Office mocht het beeld maken, en pakt uit met een tropisch beeld van een surfend koppel, met als slagzin ‘Ja Aloha’. Storms kondigt intussen vernieuwingen aan.

“Nu het mooi weer is en de affiche klaar is, kunnen we echt uitkijken naar de Gentse Feesten”, zegt Annelies Storms. “Na een mini-competitie tussen drie bureau’s hebben we The Oval Office uitgekozen als winnaar. Zij mochten het beeld ontwerpen.”

Dat beeld is atypisch, maar dat wordt eigenlijk elk jaar gezegd. “Het is vintage, jaren 50 – 60-stijl”, zegt Storms. “Het is een ode aan het water in onze stad, aan de samenvloeiing van Schelde en Leie. Het toont een surfend koppel, in een uitnodigende houding van plezier. Dat zijn de Gentse Feesten ook, een uitnodiging voor plezier voor iedereen. Dit koppel surft zelfs op een vloedgolf van plezier. De slagzin ‘Ja Aloha’ is een combinatie van echt Gentse met een tropische tint Hawaï.” Het beeld is – voor alle duidelijkheid – géén uitnodiging om tijdens de Gentse Feesten massaal in het Gentse water te springen. “Dat is nog altijd verboden”, laat politiewoordvoerder Matto Langeraert meteen weten.

Voor de Gentse Feesten zelf stuurt Annelies Storms aan op vernieuwing. “Ik heb gesprekken gehad met alle organisatoren. Die zijn allemaal al lang bezig, wat maakt dat ze heel veel ervaring hebben. En ik merk dat ook zij open staan voor vernieuwing. Hoe en wat, dat wil ik in overleg met hen bespreken. Maar ik denk bijvoorbeeld aan nieuwe collectieven die ook iets willen brengen op de feesten. Daarom niet perse 10 dagen, maar dat moet wel kunnen. Hoe en waar, dat moeten we dan nog bekijken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrekker herschildert gevel zelf

  Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrek­ker herschil­dert gevel zelf

  Het Gents studentencafé De Hoeve, waar deze week Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechten voor Vlaams Belang, is vrijdagnacht geviseerd door vandalen. Met graffiti werd ‘racisten’ en ‘fascisten’ op de gevel aangebracht, en het slot werd dichtgespoten. “Heel jammer", vindt de uitbater van het café. “Ik wil niet als extreemrechts afgeschilderd worden - ik zou élke partij hier toegelaten hebben.” Intussen lanceerde Van Langenhove een filmpje waarin hij de gevel zelf herschildert.
 2. Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitengedeelte zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitenge­deel­te zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Op de eerste dag van de heropening zat het buitenzwembad en –terras van de Rozebroeken vandaag al meteen vol. De bezoekers zijn opgetogen dat ze opnieuw terecht kunnen op hun vertrouwde stek. “We blijven openstaan voor een dialoog met de klagende buur, maar we wilden onze klanten niet langer laten wachten”, zegt Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozebroeken.
 1. Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Uitgerekend een maand voor de start van de tiende feesteditie dreigt het einde voor het populaire gratis festival Copacobana. In een zoektocht naar broodnodige financiële middelen wilden de organisatoren een extra festivaldag inlassen, maar dat voorstel werd afgeketst door het stadsbestuur mede door de lopende gerechtsprocedure omtrent de buiteninfrastructuur van het Rozebroekenzwembad. “In overleg met de organisatie willen we wel bekijken hoe we de toekomst van het festival veilig kunnen stellen”, zegt schepen van Evenementen Annelies Storms (sp.a).
 2. Brigitta (90) pakt uit met schrijversdebuut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Brigitta (90) pakt uit met schrijvers­de­buut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Op je negentigste uitpakken met een schrijversdebuut. Voor de Gentse Brigitta Simoens werd de droom werkelijkheid. Haar autobiografie ‘Eb&Vloed’ leest als een tgv. Op het ritme van haar leven. De moeder van vijf was tijdens haar rijk gevulde leven doktersvrouw, uitbaatster van een succesvol restaurant en zakenvrouw. Ze hielp mee de befaamde discotheek Zillion inrichten en mag singer-songwriter Joost Zweegers een persoonlijke vriend noemen. “Mijn boek is een ode aan het leven.”