Walter Van Steenbrugge en René Stockman.
Volledig scherm
Walter Van Steenbrugge en René Stockman. © Belga - Photo News

Advocaat Walter Van Steenbrugge vrijgesproken voor laster tegenover René Stockman in euthanasieproces

GentIn de Gentse correctionele rechtbank is Walter Van Steenbrugge vrijgesproken voor laster tegenover René Stockman in het euthanasieproces van Tine Nys. De rechter oordeelde dat Van Steenbrugge steeds correct handelde in het kader van de verdediging van zijn cliënt. Ook benadrukte hij dat vrijheid van meningsuiting belangrijk is voor de rechtbank.

 1. ‘Vlaams Belang’ wordt even ‘Vlaams België’: grappenmakers bekladden logo aan Gents secretariaat
  Gent

  ‘Vlaams Belang’ wordt even ‘Vlaams België’: grappenma­kers bekladden logo aan Gents secretari­aat

  Het logo van oppositiepartij Vlaams Belang ziet er vandaag wat anders uit. Aan het Oost-Vlaamse secretariaat in de Charles De Kerckhovelaan overplakten onbekenden enkele letters waardoor er nu “Vlaams België” te lezen staat. “Deze actie is nog ludiek”, laat Johan Deckmyn, fractievoorzitter in de Gentse gemeenteraad, weten. “In het verleden werd onze gevel al beklad met graffiti en smeten vandalen onze ramen uit. Toch is ook dit weer schade die we moeten herstellen.”
 2. Prospère en Georgette uit Drongen krijgen voor de tweede keer inbrekers over de vloer: “Ons hondje zat doodsbenauwd in de zetel”
  Gent/Drongen

  Prospère en Georgette uit Drongen krijgen voor de tweede keer inbrekers over de vloer: “Ons hondje zat doodsbe­nauwd in de zetel”

  Prospère en zijn vrouw Georgette uit Drongen wilden vrijdagochtend een frisse neus halen. Ze deden de deur achter zich op slot en gingen anderhalf uur wandelen. De frisse neus veranderde al snel in een koude douche, want bij thuiskomst bleek de ruit van de woonkamer ingeslagen. De dieven konden gelukkig geen buit maken, ze werden afgeschrikt door het alarm.
 1. Boudewijnskerke: zeventig huisnummers voor 'n handvol huizen
  Play

  Boudewijns­ker­ke: zeventig huisnum­mers voor 'n handvol huizen

 2. Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ
  Play

  Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ