Personeel had de handen vol om het water naar buiten te dweilen.
Volledig scherm
Personeel had de handen vol om het water naar buiten te dweilen. © Arne Blomme

Action, Wibra en Smatch lopen onder water na wolkbreuk in Gent: brandweer krijgt 130 oproepen binnen

GentEen korte maar hevige wolkbreuk zorgde woensdagmiddag omstreeks 14 uur voor wateroverlast in het Gentse. Onder meer in Mariakerke en Wondelgem liepen straten onder water. De brandweer kreeg zo'n 130 oproepen te verwerken.

 1. Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilligers voor onderzoek gezocht”
  GENT

  Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilli­gers voor onderzoek gezocht”

  Slikken of prikken: de Student Kick-Off moedigt het niet aan, dus dat net het standje van het UZ Gent dat wel doet, gooit hoge ogen. Gelukkig is professor Isabel Leroux-Roels er om uitleg te geven. Zij en haar team van het Centrum voor Vaccinologie en de collega’s van de farmacie zoeken en testen elk jaar zo’n 6 tot 8 vaccins en medicijnen. Veilig, vaak zoeken artsen de juiste dosis die wel nog werkt, maar geen grieperige bijwerkingen meer geeft.
 2. Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”
  GENT

  Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”

  Iemand die al heel de avond nét te dichtbij staat, je vriendin die flauwvalt op het einde van de dansvloer: je belt niet meteen de hulpdiensten, maar je hebt hulp nodig. Voor dat soort situaties lanceren Mattia Lietaert (24) en Gabriel D’hondt (23) de app Naise. “Het signaal gaat rechtstreeks naar de organisator, maar ook voor hen is dit goed nieuws”.