De hoeve in Nazareth is gekraakt. Een beeld van Vrouwe Justitia werd in de tuin gezet.
Volledig scherm
De hoeve in Nazareth is gekraakt. Een beeld van Vrouwe Justitia werd in de tuin gezet. © VDS

Actievoerders kraken Blauwhuis in Nazareth: “Zoveelste bewijs dat Gent zich wil ontdoen van publieke landbouweigendom terwijl heel wat mensen honger hebben”

Gent / NazarethHet Blauwhuis in Nazareth, een middeleeuwse omwalde hoeve met vijf hectare grond, is gekraakt. De hoeve is eigendom van de stad Gent, maar die wil ze verkopen. De actievoerders vinden dat niet kunnen. “Dit is een aanklacht tegen de privatisering van onze publieke woningen en gronden”, klinkt het.

 1. Café’s ondervinden meer verbale agressie dan vroeger: “slechte reviews is nog niets, maar uitschelden gaat er over.”

  Café’s ondervin­den meer verbale agressie dan vroeger: “slechte reviews is nog niets, maar uitschel­den gaat er over.”

  De kwakkelzomer tot nu toe zorgt voor minder volk op de Gentse terrassen dan gehoopt. Maar dat is nog niets: heel wat personeel klaagt over de het feit dat klanten lastiger zijn dan vroeger. “het is precies of heel wat mensen verleert zijn hoeveel ze moeten of kunnen drinken. Ik ben sinds de nieuwe versoepelingen al verschillende keren uitgescholden. Zatte klanten, mensen die te opgejaagd zijn. Dat is echt geen fijn gevoel. Ik heb zo lang thuis gezeten en doe mijn werk echt graag maar als je zo iets meemaakt ga je echt niet graag naar huis.”
 2. Nog geen ‘Nina-effect’ in Gentse turnclubs: “Al voor de Olympische Spelen hadden we opvallend veel inschrijvingen”
  Gent

  Nog geen ‘Ni­na-ef­fect’ in Gentse turnclubs: “Al voor de Olympische Spelen hadden we opvallend veel inschrij­vin­gen”

  Turnster Nina Derwaele heeft haar land ontzettend trots gemaakt afgelopen zondag, maar een effect op het aantal inschrijvingen in Gentse turnclubs heeft haar gouden medaille voorlopig nog niet. “Het is nog vroeg”, klinkt het bij de grootste club in Gent. “We verwachten dat er nog een boost komt.” Broodnodig zijn de inschrijvingen alleszins niet, het aantal inschrijvingen lag al hoog voor de Spelen.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”