De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af.
Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af. © Cedric Matthys

Actiegroep wil op- en afrittencomplex E40 in Drongen ondertunnelen, schepen Watteeuw onder de indruk: “Dit plan moet grondig onderzocht worden”

GentZitten de op- en afritten van de E40 in Baarle-Drongen over enkele jaren onder de grond? Leefbaar Drongen vindt het alvast een goed idee. De actiegroep werkte een eigen voorstel uit voor de grootschalige werken die binnenkort moeten starten. Gents schepen Filip Watteeuw (Groen) is onder de indruk. “Sommige actiegroepen knutselen een voorstel bij elkaar, maar dat is bij Leefbaar Drongen niet het geval.”

  1. Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”
    Gent

    Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instel­prijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemen­markt”

    Dik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.