De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af.
Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af. © Cedric Matthys

Actiegroep wil op- en afrittencomplex E40 in Drongen ondertunnelen, schepen Watteeuw onder de indruk: “Dit plan moet grondig onderzocht worden”

GentZitten de op- en afritten van de E40 in Baarle-Drongen over enkele jaren onder de grond? Leefbaar Drongen vindt het alvast een goed idee. De actiegroep werkte een eigen voorstel uit voor de grootschalige werken die binnenkort moeten starten. Gents schepen Filip Watteeuw (Groen) is onder de indruk. “Sommige actiegroepen knutselen een voorstel bij elkaar, maar dat is bij Leefbaar Drongen niet het geval.”

 1. Chauffeur die tussenbeide kwam nadat collega kopstoot kreeg in Gent: “Het werk neerleggen was niet de oplossing”
  PREMIUM
  GENT

  Chauffeur die tussenbei­de kwam nadat collega kopstoot kreeg in Gent: “Het werk neerleggen was niet de oplossing”

  Verschillende chauffeurs van De Lijn hebben vrijdag het werk neergelegd in Oost-Vlaanderen naar aanleiding van een ernstig geval van agressie. Het slachtoffer kreeg donderdag een kopstoot van een reiziger die wilde afstappen waar het niet mocht. Idris, een vriend en collega van de chauffeur, kwam tussenbeide om hem te helpen. Hij noemt de staking nu buitenproportioneel. “Op deze manier krijg je alleen maar meer onvrede.”
 2. Woonunits voor nooddorp Oekraïners op terrein Eikstraat in Oostakker worden nadien studentenkoten
  Gent / Oostakker

  Woonunits voor nooddorp Oekraïners op terrein Eikstraat in Oostakker worden nadien studenten­ko­ten

  Er komt eindelijk schot in de zaak ‘nooddorp voor Oekraïners’. De stad wees al langer een terrein in de Eikstraat aan, maar de regering heeft nu ook beslist hoe dat zal worden ingericht. De grond- en nutswerken zullen eindelijk starten. Daarna zal de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen er 200 ‘containerwoningen’ voorzien, die later studentenwoningen worden.