Bernadette Blijft! vraagt meer dan ooit om een beter woonbeleid na de veroordeling van WoninGent
Volledig scherm
Bernadette Blijft! vraagt meer dan ooit om een beter woonbeleid na de veroordeling van WoninGent © rv

Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwerking na veroordeling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoonbaar”

GentSympathisanten van de Bernadettewijk onder de naam ‘Bernadette Blijft!’ hebben gereageerd op de veroordeling van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent na het verhuren van 17 panden die ongeschikt waren. “We hopen dat deze zoveelste kaakslag voor het sociaal wonen de politiek nog meer doet beseffen dat het hoog tijd is voor een beter woonbeleid.”

  1. Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervraging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”
    Gent

    Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervra­ging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”

    Drie jongeren riskeren celstraffen tot 14 maanden na een hele reeks diefstallen in Gent. Het drietal beroofde mensen en brak in in verschillende woningen. Hun buit verstopten ze op een werf in Gentbrugge, waar ze op 28 augustus van dit jaar op heterdaad betrapt werden. In de rechtbank was de ernst van de feiten duidelijk nog niet doorgedrongen tot hen.