Bernadette Blijft! vraagt meer dan ooit om een beter woonbeleid na de veroordeling van WoninGent
Volledig scherm
Bernadette Blijft! vraagt meer dan ooit om een beter woonbeleid na de veroordeling van WoninGent © rv

Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwerking na veroordeling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoonbaar”

GentSympathisanten van de Bernadettewijk onder de naam ‘Bernadette Blijft!’ hebben gereageerd op de veroordeling van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent na het verhuren van 17 panden die ongeschikt waren. “We hopen dat deze zoveelste kaakslag voor het sociaal wonen de politiek nog meer doet beseffen dat het hoog tijd is voor een beter woonbeleid.”

  1. Ze randden een meisje aan op het kerkhof en vier dagen later was ze dood. Vraag is of daders nu naar assisen moeten, en plots 30 jaar cel riskeren
    PREMIUM
    Gent

    Ze randden een meisje aan op het kerkhof en vier dagen later was ze dood. Vraag is of daders nu naar assisen moeten, en plots 30 jaar cel riskeren

    Moeten twee jongemannen binnenkort voor een volksjury verschijnen in de nasleep van een aanranding op de Westerbegraafplaats in Gent? Het is de hamvraag in het bijzondere proces dat maandag start in het hof van beroep. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje, stapte na de aanranding uit het leven. Volgens de speurders was er geen link tussen de aanranding en de zelfdoding, waardoor ze ‘maar’ 10 jaar cel riskeren. De correctionele rechtbank zag wel een link, waardoor de zaak naar assisen zou moeten, waar de daders... 30 jaar cel riskeren. Wij zetten de feiten nog even op een rij.