Zo’n veertig vrijwilligers telden een uur lang alle vrachtwagens in Drongen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo’n veertig vrijwilligers telden een uur lang alle vrachtwagens in Drongen. © RV

Actiecomité telt aantal vrachtwagens in Drongen: “Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgewerkt, zal de druk enkel toenemen”

GentDe regio rond de Deinsesteenweg in Drongen krijgt tijdens de ochtendspits per uur zo’n 500 vrachtwagens te slikken. Dat blijkt na een telling van Actiecomité Leefbaar Drongen. De buurtbewoners kaarten aan dat de steenweg verzadigd is en vragen de Vlaamse overheid om een oplossing. Wordt eindelijk rekening gehouden met de bezorgdheden van de bewoners?

  1. Van een roze croissant tot een chocoladekoek met brownie: bekroonde chocolatier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent
    Gent

    Van een roze croissant tot een chocolade­koek met brownie: bekroonde chocola­tier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent

    Het was meteen aanschuiven geblazen in de gloednieuwe bakkerij van Joost Arijs. De bekroonde chocolatier-patissier runt al elf jaar een chocoladewinkel, maar droomde al lang van een bakkerij daarbovenop. Gevuld met desembroden en atypische chocoladekoeken, zoals een chocoladekoek met brownie of een croissant met hazelnoot praliné. Ook de inrichting is heel apart.