Protest aan de Sint-Niklaaskerk tegen de schrapping van 5.000 bushaltes in 2022.
Volledig scherm
Protest aan de Sint-Niklaaskerk tegen de schrapping van 5.000 bushaltes in 2022. © Sofie Van Waeyenberghe

Actie tegen bushaltesloop in Gent: “De situatie is al erg genoeg zonder dat er 5.000 haltes verdwijnen”

GENTEen vijftigtal betogers verzamelde op zaterdag aan de Sint-Niklaaskerk om er te protesteren tegen het plan om 5.000 bushaltes van De Lijn te schrappen. 

 1. Rechtszaak Jana V.D.W. (18) uitgesteld na nieuwe bekentenis van dealer die XTC-pillen leverde
  Gent

  Rechtszaak Jana V.D.W. (18) uitgesteld na nieuwe bekentenis van dealer die XTC-pil­len leverde

  Het proces tegen A.V.E. (20), de vriend van Jana V.D.W. (18) die eind februari overleed in Kasterbant, is woensdagochtend van start gegaan in de Gentse correctionele rechtbank. De jongeman moet zich verantwoorden op verdenking van schuldig verzuim, toebrengen van opzettelijke slagen en aanleveren van drugs met de dood tot gevolg. Ook twee dealers moeten zich verantwoorden, maar één van hen legde een nieuwe bekentenis af voor de rechter, waardoor de zaak een maand werd uitgesteld.
 2. De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”

  Ik las deze week in deze krant een stukje over de leegstand in de Gentse winkelstraten en hoe het stadsbestuur dat wil aanpakken. Schepen van middenstand en economie Sofie Bracke wijt een en ander aan de hoge huurprijzen voor winkelpanden en ze heeft misschien wel, zij het deels, gelijk. Bedragen van twee cijfers, gevolgd door drie nullen, zijn geen uitzondering in onze belangrijkste winkelstraten. Daar moet je al een flink aantal schoenen, blouses en/of handtassen voor verkopen. Hoewel, nog niet zolang geleden rezen de prijzen ook al de pan uit en viel het met de leegstand nog best mee. U zult me niet horen zeggen dat de vernieuwde mobiliteit ermee te maken heeft, dat heb ik hier in het verleden al genoeg gedaan. Schepen Bracke opperde het idee om her en der winkelbuurten om te vormen tot woonwijken. Gent kampt met een woningtekort en er blijkt teveel winkelruimte te zijn, dus haar plan snijdt hout. Al vind ik dat ze ermee capituleert. Gent geeft toe aan het feit dat het als winkelstad de duimen moet leggen voor Antwerpen, Brussel en pakweg Lochristi. Zelfs als u goed luistert, hoort u me nog steeds niet vragen of onze mobiliteit daar voor iets tussen zit. Het stadsbestuur heeft me al genoeg verweten een oude zeur te zijn. U hoort me dus niet meer beweren dat bijvoorbeeld design- en meubelwinkels geen plaats meer hebben in het centrum, of dat u met uw nieuwe staande lamp moeilijk de tram kunt nemen. De oude zeur in mij zou vroeger gesteld hebben dat men op een halfuur rijden in Rijsel, Brussel en Antwerpen wel nog een gevarieerd aanbod heeft terwijl Gent afbouwt. Nee, de nieuwe, positieve ik houdt het positief. Als onze stad deze weg verder volgt, dan hebben niet-Gentenaars er in de nabije toekomst niks meer te zoeken en lost de verkeersknoop zichzelf op.
 3. Overvaller van juwelier Moens uit Oostakker ook in beroep veroordeeld tot 8 jaar cel: “Hij belde zelf naar de politie met een zogezegd alibi”
  PREMIUM
  Oostakker

  Overvaller van juwelier Moens uit Oostakker ook in beroep veroor­deeld tot 8 jaar cel: “Hij belde zelf naar de politie met een zogezegd alibi”

  De overvaller die in juli 2018 juwelier Moens overviel is ook in beroep veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar. Hij ging vol voor de vrijspraak, maar het hof oordeelde dat de man toch schuldig is. De overval staat in Oostakker nog steeds in ieders geheugen gegrift. Toen de overvallers wegvluchtten, liep de juwelier achter hen aan en loste hij een schot. Eén van de overvallers overleed, de andere ontsnapte maar werd later aangehouden.