Açaí bar Gent.
Volledig scherm
Açaí bar Gent. © Jill Dhondt

Açaí bar geopend in hartje Gent: gezonde bowls, smoothies, sapjes, salades en soepen

Açaí kan je tegenwoordig niet meer wegdenken uit een gezond voedingspatroon. De superbes was tien jaar geleden nog ongekend en dus ongeliefd, maar is ondertussen razend populair geworden. Geen wonder dan dat er net een Açaí bar werd geopend in de Mageleinstraat. Je kunt er bowls krijgen met de superbes, maar ook smoothies, sapjes, salades, soepen en koffie.

 1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.
 2. Nieuw in Gent: ovenschotels op grootmoeders wijze bij ‘In den oven’
  Gent

  Nieuw in Gent: ovenscho­tels op grootmoe­ders wijze bij ‘In den oven’

  Dat hadden we nog niet in Gent: een zaak die enkel ovenschotels verkoopt. Pieter Bosmans (28) begon ermee uit nostalgie naar de tijd dat hij bij zijn eigen grootouders aan tafel schoof. “Grootmoeders eten is voedzaam en lekker, maar ook heel gezellig. Als ik terugdenk aan toen ik zelf bij mijn grootmoeder ging eten, dan was dat vooral een warm gebeuren. Dat gevoel wil ik meegeven met mijn ovenschotels.”
 3. 
Herstelling Meulestedebrug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgangers en fietsers komt terug
  Gent

  Herstel­ling Meulestede­brug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgan­gers en fietsers komt terug

  Door de aanvaring aan Meulestedebrug van afgelopen weekend zal de brug ‘langere tijd’ buiten gebruik zijn voor het autoverkeer. Dat zegt de Vlaamse Waterweg. Er is aanzienlijke schade en het is niet duidelijk hoelang de herstelling zal duren. Om de voetgangers en fietsers te helpen, komt de noodbrug terug die in het voorjaar al werd gebruikt tijdens herstellingswerken aan de brug. Het autoverkeer moet omrijden.
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven