Onder meer aan de Jubileumlaan, vlakbij de Watersportbaan, worden er momenteel sociale woningen gesloopt. "We moeten nu door het stof om later de vruchten te plukken", aldus schepen Tine Heyse.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer aan de Jubileumlaan, vlakbij de Watersportbaan, worden er momenteel sociale woningen gesloopt. "We moeten nu door het stof om later de vruchten te plukken", aldus schepen Tine Heyse. © Wannes Nimmegeers

Aantal sociale woningen in Gent bereikt dieptepunt, maar dat valt eenvoudig te verklaren: “We slopen én investeren 39 miljoen euro”

GentGent telt vandaag bijna 500 sociale woningen minder dan in 2011. Een pijnlijke vaststelling, al nuanceert schepen van Wonen Tine Heyse (Groen) de cijfers. “Ook ik wil meer sociale woningen”, klinkt het, “maar deze dip was onvermijdelijk.”

 1. Man veroordeeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturberen: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”
  Gent

  Man veroor­deeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturbe­ren: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”

  Een Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij ongepast gedrag vertoonde tegenover een dokter en een tandarts. Met een smoesje maakte hij een afspraak bij hen, maar al snel werd duidelijk wat de man echt van plan was. Eenmaal hij alleen met de slachtoffers in de kamer was, begon hij zichzelf te bevredigen. Volgens de man had de plotse dood van zijn neefje een grote impact op hem.
 2. Juf Katelijn (50) van het François Laurentinstituut is genomineerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”
  GENT

  Juf Katelijn (50) van het François Laurentin­sti­tuut is genomi­neerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”

  Feest in bassischool François Laurentinstituut in de Onderstraat: juf Katelijne+ Debbaut, die in de ‘overgangsklas’, kleutertjes én eerste leerjaar samen, lesgeeft, is genomineerd als Leerkracht van het Jaar door onderwijsblad Klasse. De overgangsklas is wellicht één van de eerste in haar soort. “De jongsten kunnen er nog even opgroeien”.