Volledig scherm
Het Lokaal Dienstencentrum in Zwijnaarde © Foto Wannes Nimmegeers

Aannemer aast op fors bedrag voor gebouw dat hij zelf niet bouwde

De stad riskeert een aannemer een fors bedrag te moeten betalen omdat hij naast een opdracht greep. Voor de bouw van lokaal dienstencentrum De Mantel in Zwijnaarde had de aannemer een offerte ingediend die 4.000 euro duurder was dan zijn concurrent. Hij was het niet eens met de berekening en stapte daarom naar de Raad van State. Die gaf hem nu gelijk.

“Het Lokaal Dienstencentrum staat er al dus daar kan niets meer aan veranderen. We vermoeden dat de aannemer via deze procedure een burgerlijke rechtzaak wil aanspannen om zo een schadevergoeding te eisen. Die kan oplopen tot 10% van de offerte”, klinkt het bij schepen voor facility management Annelies Storms (sp.a). In totaal kostte LDC De Mantel 2,7 miljoen euro waardoor de aannemer dus 270.000 euro zou kunnen opstrijken. De stad heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de raad van state. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”