Volledig scherm
Het Lokaal Dienstencentrum in Zwijnaarde © Foto Wannes Nimmegeers

Aannemer aast op fors bedrag voor gebouw dat hij zelf niet bouwde

De stad riskeert een aannemer een fors bedrag te moeten betalen omdat hij naast een opdracht greep. Voor de bouw van lokaal dienstencentrum De Mantel in Zwijnaarde had de aannemer een offerte ingediend die 4.000 euro duurder was dan zijn concurrent. Hij was het niet eens met de berekening en stapte daarom naar de Raad van State. Die gaf hem nu gelijk.

“Het Lokaal Dienstencentrum staat er al dus daar kan niets meer aan veranderen. We vermoeden dat de aannemer via deze procedure een burgerlijke rechtzaak wil aanspannen om zo een schadevergoeding te eisen. Die kan oplopen tot 10% van de offerte”, klinkt het bij schepen voor facility management Annelies Storms (sp.a). In totaal kostte LDC De Mantel 2,7 miljoen euro waardoor de aannemer dus 270.000 euro zou kunnen opstrijken. De stad heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de raad van state. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).