VDS
Volledig scherm
© VDS

Aangenaam druk in centrum-Gent, Gentse Feesten zijn al verteerd

GentGeen sprake van een Gentse-Feestencoma in Gent. Het is opnieuw aangenaam druk in het centrum van de stad, en niet enkel door toerisme. Ook heel wat Gentenaars genieten van terrasjes in eigen stad.

 1. REPO. De ‘zwarte baan’ in Oostakker waar fietsers hun leven lijken te riskeren: “Oogcontact maken met bestuurders is hier noodzakelijk”
  PREMIUM
  Gent

  REPO. De ‘zwarte baan’ in Oostakker waar fietsers hun leven lijken te riskeren: “Oogcontact maken met bestuur­ders is hier noodzake­lijk”

  Vier jaar na het dodelijke ongeval van Nikita Everaert eiste het verkeer op de Antwerpsesteenweg nog maar eens het leven van een fietser. Ondertussen werkt de overheid er naarstig aan afgescheiden fietspaden om het verkeer veiliger te maken. Wij gingen vrijdagmorgen een kijkje nemen naar de beruchte steenweg om te controleren of fietsen er werkelijk zo’n hachelijke onderneming is. Veel fietsers kwamen we echter niet tegen op ons pad. “Als ouder stuur je een kind of puber liever niet langs deze weg.”
 2. RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitterend viergangenmenu voor een onklopbare prijs”
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitte­rend viergangen­me­nu voor een onklopbare prijs”

  Roots, gelegen in het hart van de Patersholwijk, staat bij vele Gentenaars hoog op het lijstje van beste restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wie een tafel wil reserveren om te dineren, er vroeg bij moet zijn. Wie zolang niet kan wachten, kan ook gaan lunchen in de hippe zaak. Wij spendeerden onze middagpauze bij Roots en genoten van een overheerlijk viergangenmenu voor een onklopbare prijs.