Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Hardrijders en chauffeurs onder invloed lieten zich betrappen. © PZ Gent

91 kilometer per uur in bebouwde kom met voorlopig rijbewijs en onder invloed

Tijdens een C.R.A.S.H.-actie heeft de Gentse politie woensdagavond en -nacht een bestuurder betrapt die met een voorlopig rijbewijs en onder invloed van drugs bijna twee keer zo snel reed als toegelaten. “Ook op een doordeweekse avond blijkt het nodig om te controleren”, reageert de politie.

De flikken controleerden bestuurders aan de Deinsesteenweg en aan Dok-Zuid op snelheid en rijden onder invloed. 836 bestuurders moesten een ademtest afleggen en 22 van hen hadden een glas te veel op. Vier van hen hadden zo veel op dat ze hun rijbewijs meteen voor 15 dagen moesten inleveren. Zeven bestuurders testten positief voor drugs en moeten het ook 15 dagen zonder rijbewijs stellen. Twee van hen hadden ook gedronken.

Aan de Deinsesteenweg reed 43,5 procent en dus bijna de helft van de 564 passerende voertuigen te snel. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven. Aan Dok-Zuid reed een bestuurder op vijf te snel, van vier van hen is het rijbewijs ingetrokken.

Een bestuurder die aan de controlepost aan Dok-Zuid passeerde, scoorde op zowat alle vlakken erg slecht. De politie hield hem staande nadat hij aan 91 kilometer per uur geflitst werd. Hij bleek ook nog eens onder invloed te zijn van drugs en reed met een voorlopig rijbewijs. Dat is hij voorlopig kwijt. Hij zal zich naar alle wellicht nog moeten verantwoorden voor de politierechter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement