Volledig scherm
De politie kreeg de melding donderdag rond 10.30 uur binnen. © Wouter Spillebeen

88-jarige man zwaargewond nadat hij onder tram belandde

Aan het Woodrow Wilsonplein is donderdagochtend een 88-jarige man aangereden door een tram. Hij raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. 

De specifieke omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. De feiten gebeurden rond 10.30 uur in de omgeving van de tramhaltes op het Woodrow Wilsonplein. De politie en hulpdiensten kwamen ter plaatse. 

Door het incident raakte het tramverkeer licht verstoord. Zo reed tram 2 die voormiddag even niet tussen de haltes Zonnestraat en Zuid. Op de lijn van tram 4 was er dan weer geen tramverbinding tussen het Duivelsteen en de Zuid. Rond 11.15 uur konden de trams weer door.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.
  2. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontroleerde voertuigen reed gisteren te te snel

    “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontro­leer­de voertuigen reed gisteren te te snel

    Bijna één op de vier voertuigen die gisteren de lens passeerde bij een snelheidscontrole in Drongen, reed te snel. De Gentse politie controleerde zondag iets meer dan 1.200 wagens. Drie snelheidsduivels maakte het zo bont, dat ze plaatse hun rijbewijs mochten afgeven voor vijftien dagen. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven.”