Volledig scherm
Archiefbeeld. © Politie Gent

79 bestuurders geflitst bij snelheidscontroles in december

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR-superflitspaal heeft de Gentse politie in de loop van de maand december vorig jaar drie snelheidscontroles met interceptie gehouden.

Tijdens deze acties werden 1.386 voertuigen gecontroleerd waarvan er 79 te snel reden, goed voor 5,7 procent. De verschillende Gentse commissariaten voerde in december ook twaalf controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 135 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 112 andere inbreuken. Op 3 december werd naar aanleiding van de internationale dag voor mensen met een beperking specifiek gecontroleerd op het onrechtmatig parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Tijdens deze actie werden acht GAS-boetes uitgeschreven. Eén voertuig werd getakeld en vier vergunningskaarten bleken ongeldig te zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zware hinder op R4 aan Oostakker door brandend voertuig

    Zware hinder op R4 aan Oostakker door brandend voertuig

    Op de R4 richting Zelzate is dinsdagochtend rond 6.40 uur ter hoogte van Oostakker een vrachtwagen in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plekke maar kon niet verhinderen dat de cabine van de vrachtwagen uitbrandde. Door de brand was er veel rookhinder en er waren ook enkel luide knallen te horen. Het verkeer richting de Gentse haven zat dan ook door de brand volledig in de knoop. Er waren op de E17 files vanaf Deinze en Lokeren. Op de R4 stond je stil vanaf Laarne. Iets na 9 uur was de rijbaan terug vrij gemaakt voor het verkeer.