Volledig scherm
Archiefbeeld. © Politie Gent

79 bestuurders geflitst bij snelheidscontroles in december

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR-superflitspaal heeft de Gentse politie in de loop van de maand december vorig jaar drie snelheidscontroles met interceptie gehouden.

Tijdens deze acties werden 1.386 voertuigen gecontroleerd waarvan er 79 te snel reden, goed voor 5,7 procent. De verschillende Gentse commissariaten voerde in december ook twaalf controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 135 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 112 andere inbreuken. Op 3 december werd naar aanleiding van de internationale dag voor mensen met een beperking specifiek gecontroleerd op het onrechtmatig parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Tijdens deze actie werden acht GAS-boetes uitgeschreven. Eén voertuig werd getakeld en vier vergunningskaarten bleken ongeldig te zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.
  2. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontroleerde voertuigen reed gisteren te te snel

    “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontro­leer­de voertuigen reed gisteren te te snel

    Bijna één op de vier voertuigen die gisteren de lens passeerde bij een snelheidscontrole in Drongen, reed te snel. De Gentse politie controleerde zondag iets meer dan 1.200 wagens. Drie snelheidsduivels maakte het zo bont, dat ze plaatse hun rijbewijs mochten afgeven voor vijftien dagen. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven.”