Volledig scherm
Archiefbeeld. © Politie Gent

79 bestuurders geflitst bij snelheidscontroles in december

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR-superflitspaal heeft de Gentse politie in de loop van de maand december vorig jaar drie snelheidscontroles met interceptie gehouden.

Tijdens deze acties werden 1.386 voertuigen gecontroleerd waarvan er 79 te snel reden, goed voor 5,7 procent. De verschillende Gentse commissariaten voerde in december ook twaalf controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 135 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 112 andere inbreuken. Op 3 december werd naar aanleiding van de internationale dag voor mensen met een beperking specifiek gecontroleerd op het onrechtmatig parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Tijdens deze actie werden acht GAS-boetes uitgeschreven. Eén voertuig werd getakeld en vier vergunningskaarten bleken ongeldig te zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.