De politie haalde 55 feestvierders uit een maïsveld in Desteldonk.
Volledig scherm
De politie haalde 55 feestvierders uit een maïsveld in Desteldonk. © Wim Naert

55 feestvierders uit maïsveld gehaald in Desteldonk: allemaal boete van 250 euro. “Dit was gewoon een verjaardagsfeest met onze bubbel”

In de Gentse deelgemeente Desteldonk heeft de politie vanmorgen liefst 55 jongeren uit een gemaaid maïsveld gehaald. Daar was een illegale raveparty aan de gang. Alle aanwezigen krijgen een boete van 250 euro, de organisator mag zich aan een veelvoud daarvan verwachten, en moet zich verantwoorden voor de rechtbank. Eén jongere die probeerde te vluchten, is opgepakt. De feestvierders verdedigen zich: “Er was geen kassa, iedereen had eigen drank mee. Dit was gewoon een verjaardagsfeestje.”

 1. Uitbollen na de Ronde van Vlaanderen: Spaanse wielerploeg Movistar maakt toeristisch tochtje door Gent en koopt neuzekes
  Gent

  Uitbollen na de Ronde van Vlaanderen: Spaanse wieler­ploeg Movistar maakt toeris­tisch tochtje door Gent en koopt neuzekes

  De 104de editie van de Ronde van Vlaanderen zal velen nog lang bijblijven. Niet alleen omdat het een ongewone editie was, u weet wel waarom, maar ook omdat Vlaanderens Mooiste werd beklonken met een duel tussen Van Aert en van der Poel om duimen en vingers bij af te likken. Team Movistar, dat met Eduard Prades slechts als 68ste een renner over de meet zag rijden, verbleef tijdens de Ronde in Gent. Maandag maakten ze een toeristisch tochtje door de binnenstad.
 2. Dan toch geen vierdaags studentenfeest in ‘t Kuipke. “Zelf aangegeven dat ze het niet meer willen doen”
  Gent

  Dan toch geen vierdaags studenten­feest in ‘t Kuipke. “Zelf aangegeven dat ze het niet meer willen doen”

  Geen Zesdaagse dit jaar, maar studentenvereniging VEK zou deze week wel vier avonden op rij feesten in de wielertempel. Zittend per vier aan een tafel, wel te verstaan. Dat mocht, omdat de politie goede ervaringen heeft met het VEK. Maar de studentenvereniging ziet nu toch af van het plan, ook omdat er na 20 uur geen alcohol meer mag worden verkocht volgens de nieuwe regels.
 3. Brandweer vangt hangbuikzwijn in leegstaand pand
  Gent

  Brandweer vangt hangbuik­zwijn in leegstaand pand

  De brandweer heeft maandagnamiddag een hangbuikzwijn gevangen in een leegstand pand op de Langerbruggekaai in Gent. Omstaanders zagen hoe de interventie lange tijd aansleepte. Ze gingen ervan uit dat het dier zich niet gemakkelijk liet strikken, maar dat klopt volgens woordvoerder Alisa Coessens niet. “Het heeft even geduurd om het juiste team ter plaatse krijgen”, legt ze uit. “Maar rond 17.00 uur kwamen onze mensen aan en na een tiental minuten was het dier gevangen.” Wat er nu met het zwijn moet gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Het dier -dat ongeveer 175 kilo weegt- werd achteraf overgebracht naar de faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke.