De Vooruit in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vooruit in Gent. © Wannes Nimmegeers

5 x uit in Gent: van eindelijk weer bowlen tot een voorstelling vermomd als een feest

GentDe pandemie is nog niet voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen is in Gent. Om jullie toch een leuk en tegelijkertijd veilig weekend te bezorgen op 29 en 30 januari, geven we vijf tips mee. Starten doen we met een potje bowlen, eindigen met een bezoek aan de brocantebeurs.

 1. Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezingen”
  PREMIUM

  Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezin­gen”

  Op 8 oktober zal de stad Gent een referendum organiseren. Burgerbeweging Te Duur heeft meer dan 27.000 geldige handtekeningen ingezameld, zo blijkt, en dat is voldoende om de stad te verplichten een referendum te organiseren. Ook de condities - wanneer een referendum geldig is en of en wanneer het al dan niet als bindend wordt beschouwd, bepaalt de gemeenteraad. “Totaal zinloos", vindt alvast gemeenteraadsvoorzitter Christophe Peeters (Open Vld).
  Gent
 2. REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”
  PREMIUM

  REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”

  “De alarmbellen gingen af en toch wachtte ik om me te laten testen. Uit schroom.” Jaarlijks overlijden 1.500 Belgen aan prostaatkanker, drie keer zo veel als in het verkeer. Toch rust op de ziekte nog een huizenhoog taboe, weet ex-kinesist Philip Gadeyne (64). Gemoedelijk - met een pintje in de hand - brengt hij sinds kort elke maand patiënten rond de tafel in Café Damberd op de Gentse Korenmarkt. Wij dronken er eentje mee en bogen het hoofd voor zoveel stille moed.
  Gent