Luk De Bruyker als Pierke Pierlala.
Volledig scherm
Luk De Bruyker als Pierke Pierlala. © Wannes Nimmegeers

5 x uit in Gent: van een platenbeurs tot een proeverij met Vlaamse wijnen

GentDe maatregelen worden weer aangescherpt, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer mag en dat er niets meer te doen is. Om jullie toch een leuk en tegelijkertijd veilig weekend te bezorgen op 27 en 28 november, geven we 5 tips mee. Starten doen we met de Dag van de Natuur, eindigen met een platenbeurs in het ICC.

  1. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
    PREMIUM
    Gent

    Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

    Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.