Deze zondag mag je jouw strijkplank neerpoten op de Vlasmarkt of aan de andere kant van de kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze zondag mag je jouw strijkplank neerpoten op de Vlasmarkt of aan de andere kant van de kerk. © Jill Dhondt

5 x uit in Gent: van een nieuwjaarsdrink op de Vlasmarkt tot een lezing over feiten en mythes van de klimaatverandering

GentWe zullen nog even moeten leven met de coronamaatregelen, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer mag en dat er niets meer te doen is in Gent. Om jullie toch een leuk en tegelijkertijd veilig weekend te bezorgen op 15 en 16 januari, geven we 5 tips mee. Starten doen we met een lezing over de klimaatverandering, eindigen met een nieuwjaarsdrink op de Vlasmarkt.

  1. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
    PREMIUM
    Gent

    Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

    54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.