Kermissen mogen weer. Hier een archiefbeeld van schepen Sofie Bracke met mondmasker op het Sint-Pietersplein.
Volledig scherm
Kermissen mogen weer. Hier een archiefbeeld van schepen Sofie Bracke met mondmasker op het Sint-Pietersplein. © Wannes Nimmegeers

5 x uit in Gent dit weekend: van gieren op de kermis tot vliegen boven de historische stad

GentHet gewone leven komt heel langzaam weer op gang. De vaccinaties lopen vlot en er valt steeds meer te beleven in Gent. Voor het weekend van 12 en 13 juni halen we alvast de leukste tips naar boven, zo hoeft u zelf niet te zoeken. En we beginnen met kermis, op het Drongenplein.

  1. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
    Gent

    Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

    Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.