Volledig scherm
Archiefbeeld. Politie Gent. © Wouter Spillebeen

47 relschoppers opgepakt voor match AA Gent - Anderlecht

De Gentse politie heeft 47 herrieschoppers aangehouden die met de tram op weg waren naar de wedstrijd van AA Gent tegen RSC Anderlecht. De groep dronken supporters zorgden op de tram voor problemen, en brachten vernielingen aan. Het zou om Nederlandse supporters gaan. 

Volgens de politie ging het duidelijk om één groep personen. “Ze waren allemaal in het zwart gekleed, en waren duidelijk dronken. Het was niet raadzaam om die mensen toegang tot de wedstrijd te verschaffen.”

De commissaris ter plaatse besloot om de groep bestuurlijk te laten aanhouden. De supporters zouden afkomstig zijn uit Nederland, en tot de harde kern van FC Utrecht behoren. Ook tijdens de Limburgse derby tussen STVV en Racing Genk werden vrijdagavond elf Nederlandse relschoppers opgepakt nadat een vijftal bussen met Genk-supporters werden bekogeld met straatstenen. De relschoppers mochten toen dezelfde nacht nog beschikken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”