Archief
Volledig scherm
Archief © Shutterstock / Juliya Shangarey

400 kinderen moeten op 1 september naar school, zonder spullen: Gentse vzw en SMAK houden inzamelactie

GENT1 september, dat is terug naar school, voor sommige ouders betekent het ook kopzorgen. Nieuwe pennen, potloden en kaften, een rugzak: het is een dure afrekening die niet iedereen kan betalen. Daarom zamelt Een Hart Voor Vluchtelingen gerief in. Het SMAK zet ook de schouders onder de actie. 

 1. Bewoners Poolse-Winglaan verzetten zich tegen gepland appartementsgebouw. “Zelfs de grondoppervlakte die ze aangeven, klopt niet”
  Gent

  Bewoners Pool­se-Winglaan verzetten zich tegen gepland apparte­ments­ge­bouw. “Zelfs de grondopper­vlak­te die ze aangeven, klopt niet”

  “Stop, dit willen we niet.” Duidelijker kan de boodschap van de bewoners van de Poolse-Winglaan niet zijn. De woonwijk achter Flanders Expo wil niet dat er een vijf verdiepingen hoog appartementsgebouw wordt gebouwd. “Het klopt niet met de stedelijke voorschriften rond verharding, en zelfs de grondoppervlakte die de ontwikkelaar aangeeft, kloppen niet.”
 2. 19-jarige jongeman rijft 26.000 euro binnen door mensen op te lichten vanuit een hotelkamer: “Ontvang je zelf een sms of mail met een link naar itsme, wees dan op je hoede”
  Gent

  19-jarige jongeman rijft 26.000 euro binnen door mensen op te lichten vanuit een hotelkamer: “Ontvang je zelf een sms of mail met een link naar itsme, wees dan op je hoede”

  De Gentse politie heeft een bijzonder jonge oplichter gevat. De 19-jarige man maakte vanuit een Gentse hotelkamer in het centrum maar liefst 26.000 euro buit met zijn frauduleuze zaakjes waaronder oplichting via een site die deed lijken op de itsme-app. Met het geld kocht hij allerlei luxegoederen. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.