De oversteekplaats aan de Eeklostraat: auto's moeten stoppen
Volledig scherm
De oversteekplaats aan de Eeklostraat: auto's moeten stoppen © VDS

352 keer niet gestopt voor ‘fietspad met voorrang'. Mariakerke nog steeds niet gewoon aan nieuwe situatie

MariakerkeEen half jaar nu al hebben de fietsers die de Eeklostraat kruisen aan het Westerringspoor voorrang op het autoverkeer. Dat staat ook duidelijk aangegeven. Tussen januari en eind mei hield de politie er 12 controles, waarbij liefst 352 chauffeurs de nieuwe regel negeerden.

  1. Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstandig de trein op kan”
    Gent

    Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstan­dig de trein op kan”

    Kurt Vanhauwaert (51) is een typische Gentenaar: koppig en recht voor de raap. Zijn lichaam weigert op vele manieren dienst, maar dat weerhoudt Kurt er niet van om zelfstandig zijn zin te doen. Alleen met de trein reizen blijft voor hem een onoverkomelijk drama. Twee jaar geleden schreef hij een vlammende brief naar de NMBS, waarop toch een en ander in gang werd gezet. Vandaag zegt Kurt beterschap te zien, maar nog veel te weinig.