De testbus kwam maandagochtend de Gentse gevangenis binnenrijden
Volledig scherm
De testbus kwam maandagochtend de Gentse gevangenis binnenrijden © DVEG

33 gedetineerden besmet in Nieuwewandeling: gevangenis gaat in lockdown

GentAfgelopen weekend testten negen gedetineerden en dertien personeelsleden in de Gentse gevangenis positief op corona. Er werd beslist om maandag een testbus in te schakelen alle gedetineerden en personeelsleden te testen. Uit die testen blijkt dat 33 gedetineerden positief zijn. Dat bevestigt Valerie Callebaut van het Gevangeniswezen.

 1. Chiroleider Thomas (23) stierf bij het oversteken van E40: “Amper te vatten, we verliezen een vaderfiguur”
  PREMIUM
  Wondelgem/Aalter

  Chirolei­der Thomas (23) stierf bij het oversteken van E40: “Amper te vatten, we verliezen een vaderfi­guur”

  Een auto met lege brandstoftank en platte gsm. Dat was de reden waarom Thomas Van den Bremt (23) zondagochtend op zoek ging naar hulp aan de E40 in Aalter. Hij stak de snelweg over, maar werd jammerlijk gegrepen door een voertuig. De jongeman, die opgegroeide in Wondelgem, was op slag dood. “Thomas was een toeverlaat voor onze leden”, klinkt het bij Chiro Heilig Hart. “Het is allemaal nog onrealistisch wat er is gebeurd.”
 2. Burgemeester Mathias De Clercq klaar voor de grote terras-heropening: “Dit zal bijzonder veel deugd doen na deze moeilijke periode”
  Gent

  Burgemees­ter Mathias De Clercq klaar voor de grote ter­ras-heropening: “Dit zal bijzonder veel deugd doen na deze moeilijke periode”

  Zaterdag 8 mei is het zover: eindelijk weer op café, al is het dan enkel op terras. Dat zou - na een dik half jaar zonder horeca - wel eens een wild feest kunnen worden, al spelen de weersvoorspellingen in het voordeel van de rust. Met regenweer in het vooruitzicht zal er sowieso minder volk naar het centrum afzakken, dan bij ‘terrasjesweer’. Toch is de stad voorbereid, en klaar, zegt de burgemeester.
 1. Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine
  Play

  Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine

 2. In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'
  Play

  In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'