(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © iStock

3 jaar celstraf voor dieven die kluis leegroven van 50.000 euro

GentIn de rechtbank in Gent is maandagmorgen een vonnis uitgesproken over de drie personen die een kluis hebben gestolen waar meer dan vijftigduizend euro in stak. De dieven kregen in die periode onderdak van de slachtoffers. Twee beklaagden kregen respectievelijk 3 jaar en 2,5 jaar gevangenis. De derde beklaagde, die in de auto bleef wachten, kreeg twee jaar cel met uitstel.

 1. Eerste medewerkers UZ Gent krijgen vandaag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen”
  Gent

  Eerste medewer­kers UZ Gent krijgen vandaag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewer­kers in de frontlijn beschermen”

  Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun Covid-19-vaccin toegediend krijgen. Nochtans is er nog geen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Maar er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We hebben geen tijd te verliezen.”
 1. Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag
  Play

  Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje