De politie controleerde onder meer op de Drongensesteenweg in Gent.
Volledig scherm
De politie controleerde onder meer op de Drongensesteenweg in Gent. © Wannes Nimmegeers

270 coronaboetes in drie dagen, maar “meeste Gentenaars houden zich aan maatregelen”

De Gentenaars hebben zich ondanks de stralende zon relatief goed aan de coronamaatregelen gehouden. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. Bijna 300 personen kregen een bekeuring. Vooral niet-essentiële verplaatsingen blijven een probleem. 

Dat afgelopen weekend ook in Gent de zon scheen, zien we duidelijk in de cijfers. Waar de Gentse politie het eind maart nog 187 pv’s uitschreef voor het niet-naleven van de coronamaatregelen is dat aantal nu stevig opgelopen. Op vrijdag, zaterdag en zondag samen kregen 194 overtreders een pv. Ook gaf de politie verschillende onmiddellijke minnelijke schikkingen. Hierdoor kunnen de agenten onmiddellijk 250 euro aanrekenen bij een overtreding. 76 personen liepen tegen de lamp, goed voor een totaal van 19.000 euro. 

Barbecues 

Als we de pv’s en de onmiddellijke minnelijke schikkingen samentellen, komen we aan aan totaal van 270 bekeuringen. Het grootste deel hiervan, 118 om precies te zijn, gingen net als vorige week naar mensen die zich ‘niet-essentieel verplaatsten’. “Het overgrote deel van de mensen houdt zich goed aan de maatregelen”, klinkt het bij de Gentse politie. “Maar sommigen blijven samen in de wagen kruipen of organiseren barbecues. Controleren blijft dan ook noodzakelijk.”

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.