Volledig scherm
De exacte bron van de besmetting is nog geen uitsluitsel. © Joel Hoylaerts / Photonews

25ste legionella-patiënt opgenomen in ziekenhuis

BinnenlandEr zijn twee nieuwe patiënten die besmet zijn met de legionellabacterie opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een man uit Evergem is ziek sinds vrijdag en verkeert niet in levensgevaar. Een vrouw ontwikkelde zaterdag de eerste symptomen. Dat brengt het totaal op 25 patiënten die ziek geworden zijn door legionella in de ruime omgeving van de Gentse Haven.

De vrouw die werd opgenomen in het ziekenhuis, woont niet in Evergem maar moet bevraagd worden over de locaties waar zij de voorbije weken is geweest, meldt VRT NWS.

Twee mensen zijn al overleden aan de ziekte en enkele zieken verkeren nog in kritieke toestand. Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldde gisteren ook nog twee nieuwe gevallen van legionella in de Gentse kanaalzone. “Het gaat om een bewoner van Evergem”, bevestigt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Hij is gisterenavond opgenomen in het ziekenhuis en ligt niet op intensieve zorgen.”

Over de exacte bron van de besmetting is nog geen uitsluitsel, al is het aantal verdachte locaties beperkt tot twee bedrijven met hoge concentraties van de bewuste legionella-variant. In totaal zijn bij zeventien havenbedrijven analyses uitgevoerd.

Bekijk ook:

Wat is legionella en hoe raak je besmet?

Sporen van legionalle gevonden in stalen Gentse haven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement